Open Utrechtse 2017: Vincent Blom opvolger van Van Spengen!

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Frank GelovenLaat een reactie achter

Met het sterkste en grootste deelnemersveld ooit (1825 gemiddelde rating in de A), mochten 50 spelers op zaterdagmiddag 2 september aantreden in de A-klasse van de Open Utrechtse Kampioenschappen 2017.

Uiteraard waren er in de poulefase al enkele verrassingen te noteren, die tot ongenoegen van enkele spelers (speciaal voor Theo noemen wij geen namen) het vervolgschema aardig overhoop wisten te gooien. Zo wist Steffen Greup (1e geplaatst), tot spijt van vele SVE’ers, van Remco Haring (40e) te verliezen,waardoor Remco verrassend eerste in zijn poule werd. Vincent Blom (2e geplaatst) had minder moeite en verloor geen game in zijn poule, maar Ron van der Maarel (SVE, 49e) wist in dezelfde poule knap tweede te worden door Quinten van Dissel en Han Geluk onder zicht te houden. In poule H waren er weer SVE’ers die voor oproer zorgde, Wai Jor Woe werd daar (naar eigen zeggen geheel zoals verwacht) eerste, voor respectievelijk Theo Verzyl (13e) en Rogier Kessel (8e). Ian de Graaf (10e) en John van Spengen (11e) maakte er een verhitte strijd van om de poulewinst in groep J. Ian trok hierbij in vijf games aan het langste eind.

Van de 50 spelers, plaatsen 24 zich er voor de vervolgronde. De nummers 1 van poule A t/m H verdienden in de eerste vervolgronde een bye. De overige 16 streden om een plek in de achtste finale in een tussenronde. In deze tussenronde waren er twee zeer spannende potten te aanschouwen Brenda Vonk won in vijven van Bram Parlevliet en Rogier Kessel had eveneens vijf games nodig om Michel Laroo te verschalken. Verder waren er in de tussenronde geen bijzonderheden te noteren.

In de achtste finale maakten Melanie Bierdrager en Ronald Rijsdorp direct een einde aan de dromen van SVE’ers Remco en Wai Jor. Rogier had opnieuw vijf games nodig, ditmaal tegen Max Romeijn (5e). Patrick Bruijne (14e) liet zien in topvorm te zijn door met sterk spel René Waterreus (3e) en later Maarten Loeve (6e) aan de kant te zetten. Helaas was in de halve finale Vincent Blom een maatje te groot, die tot de finale alleen een game van Brenda Vonk tegen zich had hoeven dulden. Ian de Graaf wist nog knap met 3-0 van Jop van der Wiel (7e) te winnen, waarna hij met dezelfde cijfers klopt kreeg van Vincent. Steffen Greup liet na de poule zien wel degelijk scherp te zijn door achtereenvolgens van Pieter van den Berg (4e), Rogier Kessel en vedette Ronald Rijsdorp te winnen. Ronald die zeer sterk de halve finale haalde, maakt hem nog wel erg lastig: 13-11 in de vijfde game. John van Spengen wordt bij deze nog even eervol vernoemd als winnaar van vorig jaar, helaas voor hem waren de laatste 16 dit jaar zijn eindstation

Omstreeks 20:00 uur (een uurtje later dan gepland) werd, ondanks de misser van Steffen in de poule, toch de van tevoren verwachte finale gespeeld tussen de nummers 1 en 2 geplaatst. Vincent was  voor en tijdens het toernooi al meermaals tot ware angstgegner bestempeld door Steffen gezien de resultaten uit het verleden. Even leek het erop dat hij er deze keer een einde aan kon maken, in een mooie finale kon Steffen veel druk zetten op Vincent. Maar Vincent liet zich niet van de wijs brengen en won uiteindelijk met 3-1. In de competitie een nieuwe kans Steffen 😉

Vincent mocht zich met slechts twee verloren games dus terecht Open Utrechts Kampioen van 2017 noemen! Na de finale bleef het zoals altijd nog lang onrustig en zeer gezellig in de kantine van SVE. Hiervan zijn ongetwijfeld diverse foto’s, filmpjes en verhalen van te verkrijgen bij de deelnemers. De organisatie bedankt alle 108 deelnemers en andere aanwezigen voor een gezellig en geslaagd toernooi en kijkt uit naar de editie van 2018 waarin de 15e verjaardag van de OU en het 55-jarig bestaan van SVE gevierd zullen worden.

Alle uitslagen: https://docs.google.com/spreadsheets/d/13gDIY1-cKhVfDAiP-7uLLdns8-1ZgHfQykSXfKePxP8/edit?usp=sharing

Verslag van de B en C-categorie is hier te lezen: https://ttvsve.nl/onderste-regionen-open-utrechtse/

 

Frank GelovenOpen Utrechtse 2017: Vincent Blom opvolger van Van Spengen!

Laat een reactie achter