De vereniging

Tafeltennisvereniging SVE is opgericht in 1963. De vereniging heette toen Supporters Vereniging Elinkwijk, maar staat tegenwoordig voor Sport Vereniging Eendracht. De club groeit de laatste jaren hard. In 2016 hadden we voor het eerst meer dan 200 leden en de doelstelling is dat we rond 2023 meer dan 300 leden hebben. In de vroege avond wordt door de jeugd getraind, later op de avond door volwassenen. Sinds 2012 kan er overdag door 50 plussers worden gespeeld en sinds eind 2016 tafeltennist er op dinsdagmiddag een groep Utrechters met een fysieke beperking in onze zaal. SVE is er voor alle Utrechters.

Met verschillende nationaliteiten en leeftijden variërend van 6 tot 80 jaar is SVE een diverse vereniging waar iedereen zijn plek kan vinden. Voorheen was onze club te vinden aan de Vinkenkade 10, bij de Rode Brug, waar onze leden op een klein zoldertje al bezig waren om de naam SVE hoog te houden. De club breidde zich uit en was toe aan een nieuwe accommodatie. In het najaar van 1992 werd er door vele vrijwilligers van SVE begonnen aan de bouw van een nieuw clubgebouw. Na ruim een jaar met man en macht gewerkt te hebben, werd ons clubgebouw officieel geopend in februari 1994. Nu heeft SVE een mooi clubgebouw waar permanent 13 tafels kunnen staan. Ook zijn wij in het bezit van een mooie grote kantine, die wordt onderhouden door vrijwilligers die ons van een hapje en een drankje voorzien. Doordat wij een eigen zaal hebben kunnen wij ruime openingstijden hanteren: doordeweeks is SVE elke avond geopend, op vrijdagavond en zaterdag zijn er competitiewedstrijden.

Ook sportief gezien heeft de club een rijke historie. Jarenlang speelden een groot aantal van onze teams in de hoogste landelijke divisies. Het 1e team kwalificeerde zich zelfs een keer voor de Europa Cup, waarbij gespeeld werd tegen een team uit Oekraïne. Daarnaast zijn er drie interlands bij SVE gespeeld, waar de top van Nederland, met spelers als Trinko Keen en Danny Heister te bewonderen waren. Ons eerste team bij de heren speelt in de landelijke 2e divisie, terwijl ons hoogste damesteam 1e divisie speelt. Onze jeugd hoort traditioneel bij de beste van het land. Onder leiding van ons bestuur heeft SVE als vereniging de blik weer naar boven gericht, wat ook hoort bij een club met zoveel leden, een ruime eigen zaal en een grote achterban.

 

Jasper GraaffOver SVE