Een vereniging kan niet functioneren zonder de inzet van vrijwilligers! Daarom zijn er bij SVE verschillende commissies en vrijwilligerspools. Al is het maar voor 2 uur per jaar; vele handen maken licht werk en daarmee lever je een bijdrage om ook de contributie laag te houden voor iedereen.

Wil je vrijwilliger worden of heb je vragen hierover? Mail dan naar vcttvsve@gmail.com.

Commissies & vrijwilligers pools

Hieronder kun je zien wat de verschillende commissies en pools doen. Lijkt het je leuk om ook vrijwilliger te worden in één van de pools of commissies? Of wil je een andere vrijwilligerstaak uitvoeren? Mail dan naar vcttvsve@gmail.com, en we geven je naam door aan de betreffende commissie.

Barcommissie

Bij SVE staat de gezelligheid voorop en dat betekent dat het nog wel eens laat wordt. Uiteraard heb je dan leden nodig die iedereen van een natje en een droogje voorzien en de boel netjes achterlaten. De barcommissie zorgt voor het reilen en zeilen van de bar. Laura Daatzelaar regelt de bezetting van de bar en Lauri Bakker zorgt voor de barinkopen.

Barpool

Veel van onze leden nemen gelukkig regelmatig plaats achter de bar! In de barpool zitten leden die regelmatig bar draaien en verantwoordelijk zijn voor een avond (de vaste barpool), en leden die af en toe meehelpen, vooral tijdens evenementen (de flex barpool). Omdat SVE elke dag open is, zoekt de barcommissie nog mensen die af en toe achter de bar kunnen staan, bijvoorbeeld na een training.

Evenementen-commissie

De Evenementen-commissie organiseert toernooien en andere leuke activiteiten voor de leden van SVE. Zo organiseren we elk jaar in september de Open Utrechtse kampioenschappen, één van de leukste toernooien van het jaar met meer dan 100 deelnemers uit heel het land. De Evenementen-commissie organiseert ook de Clubkampioenschappen, feestavonden, tripjes naar het buitenland, de Playbackshow etc. Ideeën en ”handjes” hulp tijdens de grotere activiteiten zijn altijd welkom.

Technische commissie

De Technische Commissie zorgt ervoor dat er trainers voor de verschillende groepen staan, bewaakt de kwaliteit van die trainers, en zorgt dat er begeleiding is voor de trainers. Maar daarnaast is het ook verantwoordelijk voor het coördineren van toernooien en (indelen van de) competitie. Belangrijk lid van de commissie is daarom Folkert Schuurman, de Wedstrijdsecretaris Senioren. Maar natuurlijk vallen ook de jeugdcompetitie en jeugdtoernooien onder de technische commissie. De technische commissie coördineert meerdere pools:

Coachpool

Ieder seizoen doen onze jeugdleden mee aan vele toernooien. Van de ranglijsttoernooien, tot de NJM en de minimeerkampen. Bij SVE willen we ze hier zo goed mogelijk bij begeleiden en daarvoor hebben we coaches nodig! Je eigen spelniveau maakt hiervoor niet uit. Ook zijn er mogelijkheden qua begeleiding en sparring. Wanneer het je leuk lijkt om een keer een jeugdlid te coachen op een toernooi of bij de competitie, is je bijdrage van harte welkom!

Trainerspool

SVE organiseert af en toe clinics, waarbij trainers nodig zijn die mensen de beginselen van het tafeltennis kunnen bijbrengen. Natuurlijk zijn er ook veel trainingen voor onze eigen leden, en zijn er veel trainingsgroepen op verschillende niveaus. Wanneer je het leuk vindt om training te leren verzorgen, en om incidenteel of regelmatig een clinic of training te geven, dan ben je welkom in de pool. Tafeltennis op hoog niveau is niet nodig, vooral enthousiasme is belangrijk! Je wordt niet in het diepe gegooid, maar wordt begeleid door onze trainerbegeleiders.

Vrijwilligers paratafeltennis

Elke dinsdagmiddag traint er een groep mannen en vrouwen met een beperking (voornamelijk niet-aangeboren hersenletsel) bij SVE. Trainer Peter Miedema heeft altijd hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers, die hem ondersteunen om de groep te leiden.

Commissie gebouw

Onmisbaar voor een vereniging met een eigen accommodatie zijn vrijwilligers die het gebouw onderhouden. SVE prijst zich dan ook meer dan gelukkig met de aanwezigheid van Ben van Alphen. Begin jaren ’90 heeft hij zelf meegebouwd aan ons gebouw en sindsdien is hij onze trouwe klusjesman, die vrijwel elk weekend te vinden is bij SVE om het gebouw te onderhouden en verbeteren. Hij krijgt daarbij hulp van zijn trouwe kompaan Mike Verhoeff. Oud-bestuurslid Robbert Bod is manager van de commissie: hij regelt de financiën omtrent het gebouw, bewaakt de lange termijn en stuurt Ben en Mike waar nodig aan.

Kluspool

De commissie gebouw wordt ondersteund door de kluspool. De commissie gebouw wil één of twee keer per jaar een klusdag organiseren, waarbij vrijwilligers kunnen helpen door te schuren, verven, bouten aan te draaien of andere klusjes op te knappen. Ook leden met twee linkerhanden zijn welkom in deze pool, er zijn genoeg klusjes in het gebouw.

Schoonmaakpool

Eens in de zoveel tijd is er een schoonmaak dag; in een paar uurtjes wordt de zaal gedweild, de tafeltennistafels worden schoongemaakt en de kantine wordt grondig gereinigd.

Schoonmaakpool buiten

Natuurlijk is het ook belangrijk dat het gebouw er van buiten netjes uit ziet. Een aantal leden van de 50+trainingsgroep op de woensdagmiddag heeft het initiatief genomen om eens in de zoveel tijd het terras onder handen te nemen en alles op te ruimen.

Roulatiesysteem glas/plastic & Makro opruimen

Bij SVE werken we met een roulatiesysteem om het glas/plastic weg te brengen en om de spullen van de Makro op te ruimen. Ieder competitiespelend team wordt 1 keer per jaar gevraagd om iets te doen. Spreek zelf met je team onderling af wie wanneer wat gaat doen. Kan je hele team die week niet? Regel dan zelf vervanging. Het kost maar 5 minuten (en je kan het voor of na je training of wedstrijd doen), maar het zorgt ervoor dat SVE schoon en opgeruimd blijft. Sta je niet in het rooster, maar wil je ook helpen? Mail dan naar vcttvsve@gmail.com.

Ron van der MaarelVrijwilligers