Overzicht competitieresultaten

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Alle competities zijn ten einde. Tijd voor een overzicht van alle team- en persoonlijke resultaten van de seniorencompetities. Vier teams, waaronder SVE 1, werden kampioen. Hoe verging het de rest?

SVE 1: 1e in 3e divisie B
Mark 94%, Rogier 67%, Jeffrey 54%, Jacintha 48%.

Er is ondertussen al het één en ander over gezegd en geschreven: team 1 is kampioen en promoveert naar de 2e divisie! Zonder Jeffrey helaas, die stopt met competitie. In welke samenstelling SVE na de zomer in de 2e divisie uit gaat komen is voorlopig nog onduidelijk.

Het bleef lang spannend in de poule. Jacintha en Jeffrey presteerden iets minder dan gehoopt, terwijl Rogier zwak begon aan het seizoen. Sinds hij de noppen van zijn forehand heeft gescheurd loopt het echter als een tierelier bij Rogier. Na 3 uit 9 in de wedstrijden met nóppen eindigde hij het seizoen met 13 uit 15 zonder noppen. SVE zette uiteindelijk een eindsprint in en eindigde met 22 punten uit de laatste 3 wedstrijden nog ruim boven de concurrentie.

SVE 2: 5e in 3e divisie G
Peter 48%, Jan 43%, Sean 29%, Remco 0%.

Met 22 punten halverwege leek alles nog mogelijk voor SVE. Er waren twee goede overwinning geboekt en er leek nog rek te zitten in de prestaties van de mannen. Niets bleek echter minder waar. Het team stortte in de 2e seizoenshelft, mede aangedreven door overmatig alcoholgebruik en niet-slapen op de vrijdagavond door Jan en Peter, volledig in. Sean won daarnaast maar 3 van zijn laatste 18 wedstrijden en Remco was het heel het seizoen eigenlijk te geblesseerd om te spelen.

Er werden al met al slechts 13 punten gehaald in de laatste 5 wedstrijden, waarmee het team kansloos degradeert. Lichtpuntje was Jan Mulder, die naast de 43% van de wedstrijden die hij won, zijn overige wedstrijden bijna zonder uitzondering in 5 games verloor. Dat moet in de toekomst dus beter kunnen. Volgend seizoen Hoofdklasse voor de mannen.

SVE 3: 2e in Hoofdklasse B
Arno Luc 91%, Arthur 76%, Maarten 53%, Mees, 48%, Timeas 44%.

Een seizoen in een rare poule voor SVE 3. Huizen was voor iedereen veel te sterk en won maar liefst 6 keer met 10-0. Achter Huizen bleek SVE the best of the rest. Luc speelde 11 potjes en verloor er knap maar 1, terwijl Maarten en Timeas verdienstelijk debuteerden op dit niveau.

SVE 4: 5e in Hoofdklasse A
Jasper 58%, Maurice 40%, Anton 39%, Nena 33%.

Lang leek het erop dat we een kansje hadden om ons te handhaven, in deze ook al vreemde poule. Degradant VTV was op papier verreweg het sterkste team, maar speelde elke week met één en vaak twee invallers. Andere degradant Shot was dusdanig verzwakt dat meteen duidelijk was dat zij zouden degraderen.

Wij bleven daarom lang hoop houden op handhaving, maar VTV bleek uiteindelijk met behulp van hun sterke invallers toch een maat te groot. Daarnaast stortten onze resultaten gedurende het seizoen behoorlijk in. Vooral Maurice en Nena gingen steeds minder potjes winnen. Ook hielp het niet dat maar 1 van de 10 dubbels winnend werd afgesloten. Volgend seizoen weer 1e klasse.

SVE 5: 2e in 1e klasse D
Robbert 89%, Ron, 53%, Jan 46%, Ole 39%.

Voorafgaand aan de competitie kreeg team 5 een promotieverbod. Al hun resultaten zouden geschrapt worden, want Robbert zou veel te sterk zijn voor de 1e klasse. Het team had dat verbod echter niet nodig en werd geheel op eigen kracht tweede! Volgend seizoen beter?

SVE 6: 1e in 2e klasse D
Tom 83%, Wouter 78%, Peter 67%, Eduard 33%.

Na degradatie uit de 1e klasse, was team 6 halverwege dit seizoen al bijna kampioen. De laatste weken was de spanning er dus duidelijk af en zakten de resultaten wat in. Vooral Eduard wist op het eind geen potje meer te winnen. Desalniettemin een verdiend kampioenschap en terugkeer naar de 1e klasse voor de mannen.

SVE 7: 6e in 2e klasse B
Drazen 63%, Pieter-Jan 42%, Lisette 8%, Bart 6%, Marcel 0%.

Van tevoren stond het degraderen van dit team eigenlijk wel vast. Vorig seizoen knap kampioen geworden, met name met dank aan Drazen en Pieter-Jan. Het avontuur in de 2e klasse duurt helaas echter maar één seizoen. Drazen hield zich weer knap staande en ook Pieter-Jan won zijn potjes, maar de rest kwam er niet echt aan te pas. Volgend seizoen weer 3e klasse.

SVE 8: 4e in 2e klasse H
Obbe 63%, Niels 54%, Marco 48%, Max 29%.

Na een weifelende start, handhaafde het team zich eindelijk op eigen kracht in de 2e klasse. Vooral met dank aan de steeds sterker spelende Obbe. Daarnaast draaide Niels een aanzienlijk betere competitie dan vorig seizoen, toen hij debuteerde in de 2e klasse. Als Max nog wat meer gaat trainen, komt het volgend seizoen weer helemaal goed met dit team.

SVE 9: 6e in 3e klasse G
Marcel 52%, Pim 33%, Brian 26%, Jan 25%.

Een dramatisch slecht seizoen voor team 9. Pim ging een klasse lager spelen om met gladde rubbers te experimenteren, maar vergat om er ook af en toe mee te trainen. Dat werd dus niks. Daarnaast won Jan wel erg weinig potjes en moet Brian nog aan het niveau wennen. Dat zal echter niet met dit team gebeuren, want Pim en Jan hebben er na dit seizoen meteen de brui aan gegeven.

SVE 10: 3e in 4e klasse I
Jan 58%, Folkert 56%, Joeri 39%, Freerk 39%

Een zeer verdienstelijk seizoen voor deze mannen. De fanatieke Jan en Folkert zetten de stijgende lijn door met hun teamgenoten. Vorig seizoen kampioen in de 5e klasse, dit seizoen netjes in de middenmoot in de 4e klasse. Ongetwijfeld gaan wij Jan en Folkert (en wellicht ook de andere teamgenoten) in de nabije toekomst terug zien in de 3e klasse.

SVE 11: 3e in 5e klasse H
Martin-Jan 78%, 57%, Jaemon 41%

Een wat kleurloos seizoen voor ons laagste team in de reguliere competitie. Niet goed genoeg om mee te doen om het kampioenschap helaas, maar uiteindelijk wel ruim boven de streep geëindigd. Teamgenoot Geert was heel het seizoen geblesseerd en kon dus helaas geen bijdrage leveren.

DUO competitie

SVE krijgt ook steeds meer teams in de DUO competitie. Afgelopen seizoen waren dat er 5, waarvan er 2 kampioen werden.

SVE 1: 6e in de 2e klasse A
Pieter-Jan 50%, Bart 36%, Marcel 6%.

Marcel en Bart wilden graag DUO spelen, naast de reguliere competitie, om ervaring op te doen in de 2e klasse. Vooral bij Bart lukte dat aardig, met een net percentage. Volgend seizoen wel weer 3e klasse voor de mannen.

SVE 2: 2e in de 4e klasse A
Folkert 80%, Joeri 50%, Freerk 50%, Jan 43%.

Ook een net resultaat in de DUO voor deze mannen, na kampioenschap te zijn geworden in de 5e klasse in het najaar.

SVE 3: 1e in de 5e klasse B
Mark 86%, Ron 67%, Angelique 64%.

SVE 3 werd na een ontzettend spannend einde met 1 punt voorsprong op de nrs. 2 en 3 kampioen. Ze hadden op de laatste vrijdag 4 punten nodig tegen nummer laatst Woerden en die pakten ze. Volgend seizoen 4e klasse voor dit team.

SVE 4: 1e in de 6e klasse C
Anton 100%, Michiel 79%, Michel 71%.

Er was 5e klasse aangevraagd voor deze mannen, maar daar was helaas geen plek voor. Daarom maar een seizoen 6e klasse en daarin keihard kampioen worden. Dat lukte, met het knappe aantal van 42 punten uit 10 (maximaal 50 haalbaar). Volgend seizoen dus naar de felbegeerde 5e klasse!

SVE 5: 6e in de 6e klasse B
Jacqueline 44%, Arnold 33%, Chris 0%

SVE 5 eindigde helaas weer troosteloos onderaan. Chris heeft ondertussen het aantal van 150 wedstrijden gehaald zonder overwinning.

Omdat Arnold naar Brabant verhuist, zoeken Jacqueline en Chris nog een derde speler voor volgend seizoen!

Jasper GraaffOverzicht competitieresultaten

Laat een reactie achter