Overzicht prestaties hoogste teams

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen vrijdag en zaterdag mochten veel teams van SVE weer aan de bak. Hieronder een overzichtje van de uitslagen van onze hoogste teams. 

JCV 1 – SVE 1: 7-3

Ons vlaggenschap verloor uit tegen koploper JCV licht teleurstellend met 7-3. Licht teleurstellend omdat JCV hun zwakke schakel Tom Verhees had opgesteld, die vrijwel geen wedstrijden wint in de 2e divisie. Hij liet echter meteen zien dat je hem niet moet onderschatten en kwam in zijn eerste wedstrijd 2-1 voor tegen Sanne. Daarna stelde zij gelukkig overtuigend orde op zaken, door met 11-4 en 11-1 de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Zoals verwacht kwam JCV’s kopman en voormalig Eredivisietopper Jos Verhulst geen moment in de problemen. De winst zou voor SVE te halen moeten zijn in de wedstrijden tegen Tom Verhees en Johan van de Nieuwenhuizen. Sanne nam daarin het voortouw door na het winst tegen Tom ook met 3-0 van Johan te winnen. Helaas konden Rogier en Rob niet (helemaal) volgen. Rogier won wel met 3-0 van Tom, maar wist tegen Johan een 2-1 voorsprong niet te verzilveren. Rob verloor van Jos en Johan en was verrassend genoeg ook kansloos tegen Tom. Omdat tenslotte het dubbel verloren ging, werd de einduitslag bepaald op 7-3.

SVE staat nu iets dieper op de 5e plek, maar 5 punten achterstand op Belcrum. Zaterdag kan daar hopelijk wat aan gedaan worden, als SVE thuis tegen de zwakke nummer 6 SKF speelt.

Dedemsvaart 1 – SVE 1 (dames): 2-8

Onze dames deden het tegelijkertijd een stuk beter. Uit tegen de nummer 2 Dedemsvaart trad SVE aan in een sterke opstelling: Nena, Irene, Amber. Amber was de vrijdagavond verstandig thuis gebleven en dat liet zich merken: ze liet alle drie de tegenstanders overtuigend haar hielen zien en pakte zo haar eerste drietje ooit in de 1e divisie. Irene en Nena deden daar niet veel voor onder, alleen Annemarie Zijnstra was voor hen te goed.

Door deze ijzersterke overwinning staat SVE nu op de 2e plek in de poule, met 25 punten uit 4. De eerste plek is al uit zicht, die zal voor De Treffers zijn, maar een plek bij de 1e drie en daarmee een plek in de promotiepoule in het Voorjaar 2017, is opeens een stuk realistischer geworden. Aanstaande zaterdag kan er thuis verder afstand worden genomen van de nummer 4 in de poule: Taverzo.

SVE 3 – Woerden 1: 8-2

Team 3 blijft het goed doen in de Hoofdklasse A. Tegen nummer laatst Woerden werd een belangrijke ruime overwinning geboekt, al ging dat in de praktijk een stuk lastiger dan de uitslag moet vermoeden. Ik (Jasper) won alle drie mijn wedstrijden, maar vraag niet hoe. In de eerste wedstrijd tegen Edwin Draijer werd teruggekomen van een 10-7 achterstand in de 5e game, in de laatste wedstrijd tegen Edwin Deisting werd met het nodige geluk teruggekomen van een 2-1 achterstand in games.

Opvallendste wedstrijd was het verlies van Wai Jor tegen Edwin Deisting. Wai Jor was in slaap gesust door het dramatische niveau dat Tim van der Leeden heel de avond liet zien en had niet verwacht tegen Edwin opeens vol aan de bak te moeten. Toen hij dat eenmaal door had stond Edwin met fantastisch spel al 2-0 voor en nam hij een ruime voorsprong in de 3e game. Wai Jor zette vol aan, wat tot een paar waanzinnige rallies leidde, maar Edwin capituleerde niet en pakte ook de 3e game met 12-10.

Wai Jor won wel overtuigend van Tim en Edwin Draijer, een voorbeeld dat Peter volgde. Peter had eerder al wel van Edwin Deisting verloren. Al met al konden we daardoor zeker tevreden zijn met de 8-2 winst, waardoor we voorlopig mee blijven doen om de prijzen. We staan nu gedeeld 1e met Almeerspin, terwijl nummer 3 VTV slechts één punt minder heeft. Aanstaande vrijdag kruisen wij de batjes met VTV, terwijl Almeerspin vanavond al tegen nummer 5 UTTC speelt.

Almeerspin 2 – SVE 4 0-10

Terwijl SVE 3 thuis een mooie uitslag neerzette, deed SVE 4 dat in de andere Hoofdklasse-poule uit bij Almeerspin nog beter. Zonder kopman Roy Kapel blijken deze jonge Almeerspinners weinig te zoeken te hebben in de Hoofdklasse. Ron, Robbert en Ole bleven moeiteloos overeind, er hoefde geen enkele keer een 5e game aan te pas te komen. Onze rijpe mannen lopen hierdoor uit naar een voorsprong van 5 punten op nummer 2 Hilversum, met de kanttekening dat Rega nog moet inhalen tegen Almeerspin en daardoor nog over SVE heen zou kunnen wippen.

Jasper GraaffOverzicht prestaties hoogste teams

Laat een reactie achter