Quinten van Dissel clubkampioen

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jan BruinsLaat een reactie achter

Op 17 december vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats. Het aantal deelnemers viel met 51 enigszins tegen. Vooral veel competitie spelende leden lieten verstek gaan. Positief was het grote aantal relatief nieuwe leden. De sfeer was de hele dag prima; er werd fanatiek (maar sportief) getafeltennist en na afloop bleef een grote groep ‘hangen’ voor het Chinees buffet plus een drankje.

In de voorrondes werd een schifting gemaakt in een A-, B-, C- en D-categorie. Daarbij werd geen rekening gehouden met leeftijd; leden van de 50+-groep traden zonder problemen aan tegen jeugdleden.

In de D-poule beheerste de jeugd het toernooi. In de finale won Seppe van der Laan van Lode de Jong. Annemarie Mulder was in de C-categorie de sterkste; Shekhar Deshpande werd tweede. In de voorrondes zag wedstrijdsecretaris Folkert Schuurman kans om van de hoger geplaatste Walter Akkermans te winnen, waardoor Walter in de B-categorie terecht kwam.  Deze wist hij te winnen, maar dat ging niet vanzelf; in de finale bood een verrassend sterke Eddie Loffeld kranig tegenstand.

In de A-categorie moest uitgemaakt worden wie zich dit seizoen clubkampioen mag noemen. Aangezien 1e team spelers Tali Cohen en John van Spengen niet meededen werd het aantal kanshebbers voorafde  ingeschat op 5: Quinten van Dissel, Denis Dimitrov, Hans den Blanken, Rogier Kessel en Jan Mulder, alle vijf met een rating tussen 1800 en 1900. Rogier werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Hans en Denis door Jan. Opvallend was het optreden van jeugdspeler Sam Groenewoud die ook de kwartfinale wist te bereiken, waarin hij verloor van Wai-Jor Woe. Daarnaast plaatste Quinten zich voor de halve finale door winst op Ron van der Maarel. In die halve finales versloeg Quinten Jan en won Wai-Jor verrassend van Hans. In de finale bleek Quinten de sterkste, waardoor hij terecht Clubkampioen 2022/2023 werd.

Jan BruinsQuinten van Dissel clubkampioen

Laat een reactie achter