Quinten wint Afdelingskampioenschappen

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Nieuwbakken SVE’er Quinten van Dissel (komend seizoen speler van SVE 1) heeft afgelopen weekend de Afdelingskampioenschappen gewonnen! Dat Quinten momenteel in grootse vorm verkeert was al duidelijk, aangezien hij het weekend ervoor al de Open Soester won door in de finale John van Spengen terug te wijzen. Een week later schreef hij dus ook verrassend de Afdelingskampioenschappen op zijn naam. Hieronder het verslag dat overgenomen is van midden.nttb.nl.

Quinten van Dissel verrast op AK 

Zelden was de strijd om de afdelingskampioenschap zo spannend als afgelopen weekend. Slechts weinigen hadden voorspeld dat Quinten van Dissel er met de roemruchte wisselbeker vandoor zou gaan. .

De 22-jarige Huizer geldt al jaren als een belofte in het Gooise tafeltennis. Bij Bijmaat liet hij dit seizoen zien het tweede-divisieniveau aan te kunnen. Op de AK kwam de definitieve doorbraak. De frele aanvaller, nr. 8 op de plaatsingslijst, schakelde in de kwartfinale routinier Hans den Blanken uit. En in een spectaculaire halve finale, met bij vlagen oogstrelend tafeltennis, zette hij Elwin Huiden, het 15-jarige talent van SVE, met 3-1 aan de kant.

De jeugd nam het heft in handen. Van de gevestigde orde was Jan Dubelaar (Hilversum) de enige speler die de halve finale wist te bereiken. Net als bij de clubkampioenschappen van Hilversum, een maand eerder, rekende hij af met de drie klassen hoger spelende Arnoud Meijer. In de halve finale moest hij het opnemen tegen A-junior Ruan Greyling, een herhaling van de finale van de clubkampioenschappen. Waar Jan Dubelaar een maand geleden vanuit kansloze achterstand wist terug te komen en de clubtitel veroverde, moest hij nu zijn meerdere erkennen in Greyling.

De finale tussen Quinten van Dissel en Ruan Greyling was van hoog niveau. De twee spelers brachten het publiek meermalen in extase met flitsend aanvalsspel. Het bleef tot aan het laatst spannend. Maar bij 2-2 en 9-9 in de vijfde game toonde Quinten van Dissel zich het meest koelbloedig.

Een ‘gestolen’ overwinning, vond hij, refererend aan de vroegtijdige uitschakeling van enkele hoger geplaatste spelers. Maar daarmee deed hij zichzelf tekort. Van Dissel was in dit toernooi de meest constante speler en toonde op beslissende momenten mentale veerkracht.

Bij de dames nam Tali Cohen de kampioensbeker over van Marianna Rolikova, De tweede plaats was voor Sophie Lucardie. Zowel kwalitatief als kwantitatief was de bezetting bij de dames van matig niveau. Zo liet het gehele eerste damesteam van Hilversum verstek gaan op de AK . Datzelfde gold overigens voor het eerste herenteam, met uitzondering van Jelle Goossens.

Op de tweede dag van de Afdelingskampioenschappen kwamen 88 spelers met een hogere rating in actie. Organisator Hilversum, dat voor de elfde keer gastheer was, kon wederom terugkijken op een geslaagd AK-weekend. Komend weekend is het de beurt aan de spelers uit de lagere klassen. Verdeeld over vier wedstrijddagen nemen er ongeveer 350 spelers deel aan de AK. In totaal worden er in de twee AK-weekenden zo’n 1300 partijen en 5000 games gespeeld op 22 tafels.

Bron: midden.nttb.nl

Jasper GraaffQuinten wint Afdelingskampioenschappen

Laat een reactie achter