Reginald wint 4e SVE WUTTO Open

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Gisteren werd voor de 4e keer een officieel WUTTO toernooi bij SVE georganiseerd. Helaas kende deze editie met 21 deelnemers het laagste aantal deelnemers ooit. Gaat de structurering en professionalisering via WUTTO ten koste van de vrijblijvendheid, waardoor de recreant het laat afweten? Het is moeilijk te zeggen. Feit is wel dat er onder SVE’ers opvallend weinig animo was om mee te doen aan dit toernooi, dat uiteindelijk gewonnen werd door favoriet Reginald.Ondanks het lage deelnemersaantal, was het toernooi sterk bezet met vijf spelers uit de top tien van de WUTTO ranking, met daarnaast nog erkende specialisten als Robin Luijer en Theo Quast onder de deelnemers. In de poules bleek echter ook dat de ranking niet veel hoeft te zeggen. Zo werd Jos Wynands, die 9e staat op de ranking, slechts 4e in zijn poule. Ook werd Michel van de Kamp, de nummer 13 van de ranking, meteen in de eerste wedstrijd van de dag verrast door Ron van der Maarel (SVE). Jasper Graaff (SVE) won in de poule van nummer 19 Yorick Teeseling en wist ook bijna nummer 7 Kelvin Heemstra te verslaan.

We speelden in drie poules van 5 en één poule van 6. De nummers 1-3 van de poules gingen automatisch door naar de 1/8e finale, terwijl de nummers 4 nog een tussenronde speelden tegen de nummers 5. De 1/8e finales kende meteen wat verrassingen. Zo won Ron van der Maarel van specialist Erwin Heijnen en wist Erik van der Wurff (SVE) verrassend Matthieu Wegh te verschalken, de nummer 8 van de ranking. De kwartfinales zagen er als volgt uit:

Reginald Kraaijenbrink – Kelvin Heemstra
Theo Quast – Jasper Graaff
Robin Luijer – Ron van der Maarel
Michael-Stefan Keller – Erik van der Wurff

Duidelijk was dat in deze kwartfinales het kaf van het koren werd gescheiden. Waar de drie SVE’ers tot nu toe leuke prestaties hadden neergezet, waren ze tegen deze specialisten redelijk kansloos. In de andere kwartfinale sloeg Kelvin Heemstra af en toe fantastische ballen, maar hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Reginald. In de halve finales maakte Reginald vervolgens korte metten met de aspiraties van Theo Quast, die na lang blessureleed zijn comeback maakte. In de andere halve finale maakten Michael-Stefan Keller en Robin Luijer er een waar schouwspel van. Keller was tegen een ontketende Robin naar achteren gedrukt en dat ging hem niet goed af. Al lag het volgens hem vooral aan één van de batjes.

In de finale knalde Robin vrolijk verder, waarbij Reginald steeds meer last leek te krijgen van een eerder opgelopen bovenbeenblessure. Robin kon een 2-0 voorsprong echter niet verzilveren. Reginald die vooral aan het kappen en blokken was werd daarin steeds vaster en kwam terug tot 2-2. In de 5e game leek Robin alsnog met de overwinning aan de haal te gaan, maar tot verbazing van het publiek was een 9-2 voorsprong niet aan hem besteed. Reginald kwam terug, werkte nog twee matchpoints weg en maakte het karwei daarna gedecideerd af. Wederom een WUTTO toernooizege voor de nummer 1 van de ranking.

Jasper GraaffReginald wint 4e SVE WUTTO Open

Laat een reactie achter