Rob wint voorronde NK Ultimate

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

De afgelopen week stond bij SVE in het teken van Ultimate Tafeltennis. Tafeltennis op een grote tafel, bestaand uit vier normale tafeltennistafels. Eerst organiseerden we woensdag een intern toernooi, waarna er zaterdag een voorronde voor het NK werd georganiseerd. Beide toernooien werden een groot succes!

Woensdag deed het maximale aantal van 24 SVE’ers mee aan het interne toernooi. Daarbij bleek al snel dat de krachtsverhoudingen met Ultimate Tafeltennis anders liggen dan achter de normale, kleine, tafeltennistafel. Bij Ultimate zijn de ‘hardhitters’ en de spelers met loopvermogen in het voordeel. Rogier Kessel, beste speler van SVE, had het dan ook lastig.

Woensdag was Remco Haring in topvorm. Met harde services, harde forehands en af en toe een vervelende noppenbal met de backhand, was hij iedereen de baas. Het spannendst was nog de strijd tussen hem en Rob Seldenrijk, die Remco nipt in zijn voordeel wist te beslechten.

Vol goede moed begon Remco zaterdag aan de voorronde van het NK, waar voor de winnaar een startplek voor het NK te winnen viel. Er waren echter meer gegadigden. Zo deed Rob ook weer mee, maar ook kersvers Nederlands kampioen bij de junioren Ibrahim Yildizlar, hardhitter Ruan Greyling en John van Spengen, die nog maar net bekomen was van de enorme kloppartij die hij de avond ervoor had gekregen in de beker.

Tijdens de poulefase werd al grotendeels duidelijk wie de favorieten waren. Zo had Ibrahim een zware poule geloot, waarin Kristian Davidse het hem met leep spel erg lastig maakte. Verder vielen vooral Emanuel Martins Ferreira, Ruan Greyling en Max de Jong op.

Na de poulefase bleven twaalf spelers over, die verder gingen in twee knock-out rondes. Na de eerste knock-out ronde waren de volgende spelers nog over: Remco, Rob, Rogier (allen SVE), Ibrahim, Emanuel (allebei 21 Swords Up) en Ruan. De spelers gingen toen al duidelijk voelen hoeveel zwaarder Ultimate tafeltennis is dan normaal tafeltennis. De rallies zijn langer en er moet veel meer bewogen worden.

Remco kreeg daarbij de loting die hij al vreesde: hij moest aantreden tegen Rob en was ditmaal vrij kansloos. In de andere twee ‘halve finales’ won Ibrahim met enige moeite van een steeds beter spelende Rogier, terwijl Ruan in een spannende wedstrijd Emanuel wist te verslaan.

De finale werd gespeeld in een mini-meerkamp tussen de drie beste spelers van de dag: Rob, Ibrahim en Ruan. In de eerste wedstrijd won Ibrahim nipt van Rob. Rob domineerde weliswaar over het algemeen de rallies, maar Ibrahim bleef onverzettelijk lopen en ballen terughalen. Het publiek genoot! In de wedstrijd daarna liet Rob zijn klasse zien, door de sterke Ruan met 2-0 opzij te zetten. Rob wist daardoor dat als Ruan van Ibrahim zou winnen, hij het toernooi en daarmee het ticket voor het NK binnen had. Ruan en Ibrahim maakten er weer een heel spannend partij van, waarin Ruan uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind trok. Rob mag naar het NK!

Al met al was het een super geslaagde dag, die bij SVE zeker navolging gaat krijgen. Wat ons betreft komt de voorronde voor het NK jaarlijks terug bij SVE en gaan we ook jaarlijks een Clubkampioenschap organiseren. Waarschijnlijk zullen we tijdens de zomervakantie ook nog een toernooi gaan organiseren.

Hieronder nog twee filmpjes van de partijen tussen Rob – Ibrahim en Rob – Ruan.

 

Jasper GraaffRob wint voorronde NK Ultimate

Laat een reactie achter