Rogier Kessel clubkampioen

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Title

Afgelopen zaterdag werden de clubkampioenschappen weer gehouden bij SVE. Met een zeer breed veld aan (sub)toppers, beloofde het spannende kampioenschappen te worden. In totaal deden 40 leden een gooi naar de titel.

Om te beginnen werd er een plaatsingswedstrijd gespeeld om te bepalen wie in de A en wie in de B poule terecht zou komen. De nummer 1 geplaatst (Rogier) speelde daarbij tegen de nummer 40, de nummer 2 tegen de nummer 39 etc. Uiteindelijk leverde deze ronde geen enkele verrassing op. De nummers 1 t/m 20 speelden dus de A, de nummers 21 t/m 40 de B.

Voor het vervolg had Jan Bruins een ingewikkelde constructie bedacht. Er werden vier meerkampen van vijf personen gespeeld, waarbij de beste vier verder gingen naar de volgende ronde. In de eerste vervolgronde speelden de nummers 3 en 4 tegen elkaar. In de ronde daarna (laatste 12) stroomden de nummers 2 in en de ronde daarna (kwartfinale)  de nummers 1.

In de poules werden we geconfronteerd met de eerste verrassingen, vooral in de sterke poule A. Defending champion Rogier kwam erachter dat noppen op de forehand niet tegen iedereen handig is. Hij verloor eerst van Jan Bruins en later ook van Arthur. Hij ging toch nog als 3e in de poule door, terwijl Sean als 4e in die poule doorging.

In de vervolgrondes sneuvelde Robbert al vroeg tegen Sean, die een ronde later zelf verloor van Peter. Luc (kersvers clubkampioen van SVO) kon het ondertussen zoals verwacht niet bolwerken tegen Jasper en moest ook het strijdtoneel verlaten. Jeffrey had pech met de loting en delfde al in de 8e finales het onderspit tegen Rogier, terwijl Jan Mulder een ronde later de pineut was.

De halve finales werden uiteindelijk gespeeld tussen Quinten en Arthur en Rogier en Peter Marijn. Terwijl Rogier vrij snel klaar was met Peter, maakten Quinten en Arthur er een spannende pot van. Lange tijd voerde Quinten de boventoon, door alle spinballen van Arthur ogenschijnlijk zonder moeite te pareren en af en toe over te nemen. Arthur gaf echter niet op en toen Quinten langzaam wat fouten ging maken, pakte Arthur alsnog de zege in de 5e game.

De finale werd helaas nooit spannend. Rogier wilde revanche voor de verloren wedstrijd in de poule en die kreeg hij. Arthur won nog wel een game, maar Rogier was duidelijk een maatje te groot.

In de B poule eiste Marco Lubbers de zege voor zich op. In de kwalificatiewedstrijd had hij nipt verloren van Peter Miedema, maar daarna liet hij zien een maatje te groot te zijn voor de rest.

 

Jasper GraaffRogier Kessel clubkampioen

Laat een reactie achter