Rogier Kessel en Manuel Rincon clubkampioenen SVE

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Zaterdag 19 december stonden de clubkampioenschappen van SVE op de planning. Dit jaar speelden de jeugd en senioren voor het eerst op dezelfde dag. Helaas waren er wel wat afmeldingen van de hogere teams (team 1 van de jeugd ontbrak door verschillende omstandigheden en bij de senioren waren favoriet Jacintha, Arthur, Wai Jor, Jan M en outsider Jasper afwezig), maar dat neemt niet weg dat we terug kunnen kijken op een zeer geslaagde en gezellige dag. – Door Luc.

Bij de jeugd waren er twee klassen, A en B. Ruben Hofland bleek de sterkste in de B-klasse. Hieronder zijn zelf geschreven verslag!

Zaterdag was een van de leukste dagen van mijn leven. Er waren clubkampioenschappen bij SVE. En ik had nooit verwacht dat ik eerste zou worden! Er waren zes mensen in mijn poule, maar er waren twee echte uitdagingen: Julius en Jarno. De wedstrijd tegen Jarno was heel spannend, maar het is gelukt om van hem te winnen. Het was een mooie pot en het werd 3-1. De wedstrijd tegen Julius was de allergrootste uitdaging. Ik had nog nooit op een toernooi van hem gewonnen. Dus ik dacht: “de kans is klein”. De eerste set ging echt super lekker. Alleen werd Julius een beetje verdrietig. En het is mijn vriend, dus dat was lastig. Maar toen dacht ik: “ik wil het niet opgeven, ik ga hem verslaan”. Toen het 2-0, 4-2 werd, vroeg hij om een time-out. En ik kan daar niet tegen! Toen werd het 2-1….. Super spannend dus! Maar ik zette door en won met 3-1! Ik was zo blij! Ik kreeg een hele mooie beker.

In de A-klasse konden we helaas maar 3 deelnemers noteren, allen uit het tweede jeugdteam. Uiteindelijk werd Damian knap derde, eindigde Hans in de middenmoot en mag Manuel zich de nieuwe clubkampioen van SVE noemen. In de ‘finale’ tegen Hans leek hij op een 3-0 af te stevenen maar Hans wist nog net de derde game af te snoepen. In de vierde game was er weer een grote voorsprong (6-1) voor Manuel maar door de zenuwen (en goed spel van Hans) stonden beide mannen bij 9-9 weer gelijk. Twee goeie punten van Manuel zorgden uiteindelijk voor de 11-9 en daarmee zijn eerste titel!

De drie talenten deden echter ook mee met de senioren en lieten zien al prima om te gaan met het senioren spelletje. In de eerste ronde van de senioren werd bepaald in welke klasse je terecht kwam maar hierin waren er (helaas) geen verrassingen te noteren (geen Timeas – Marcel dit jaar).
In de B-klasse haalden Manuel en Marco (de nummers 1 en 2 geplaatst) de finale. Manuel had er ondertussen al 12 potjes op zitten maar wedstrijd 13 bleek geen ongeluk te geven. In vier games pakte hij verdiend zijn tweede titel van de dag!
In de A-klasse plaatsten bijna alle favorieten zich voor de kwartfinale. Alleen Peter M en Remco H konden duidelijk niet met de druk omgaan. In de kwartfinales wist Rogier van Maarten te winnen, bleek Patrick iets sterker dan Sean, versloeg Robbert zijn teamgenoot Ron en pakte oudgediende Jeffrey de winst tegen Luc. In de halve finales won Rogier wederom van Robbert (in de poulefase ook al) al kon Robbert nu wel een game afsnoepen. Jeffrey had een half jaar keihard getraind om clubkampioen te worden en liet tegen Patrick zien dat je geen competitie hoeft te spelen om in vorm te blijven. Het werd dus een finale tussen de oud-teamgenoten Rogier en Jeffrey. Over de finale kunnen we kort zijn, Rogier was een duidelijk maatje te groot: 3-0. Er waren nog wel kansen voor Jeffrey (8-5 tweede game) maar vooral aan het einde van de derde game liet Rogier zijn klasse zien met enkele knoeperd harde overnames. Voor het derde jaar op rij pakte Rogier de titel en mag zich weer een jaar lang clubkampioen noemen.

Als afsluitend onderdeel werd er een pubquiz gehouden waar ook de studenten van UST Traiectum aan meededen. In teams van 4 tot 6 personen werd er gestreden om de net zo prestigieuze titel ‘beste pubquiz team’. Rogier liet zien dat hij het beter bij pingpongen kan houden, want hij dacht tot tweemaal toe het intro-muziekje van Dexter te herkennen (“Dit is een instinker, de intro tune is namelijk veranderd na een paar seizoenen”) en hij wist zeker dat niet de titel van de liedjes maar de artiesten gevraagd werden in de muziekronde. Het team met de meeste diploma’s: dr. Boonen, dr. Tuinenburg, MSc Wurff, S3 frietbakker Bakker en Marijn (veterstrikdiploma en zwemdiploma A en B!) wist precies 1 punt meer te halen dan de voornaamste concurrent waardoor ook hun dag niet meer stuk kon!
Iedereen bedankt voor hun deelname en gezelligheid en hopelijk weer tot snel bij SVE!

Jasper GraaffRogier Kessel en Manuel Rincon clubkampioenen SVE

Laat een reactie achter