Rollen herenteams omgedraaid in 4e wedstrijd

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Gisteren werd alweer de vierde ronde van de landelijke Najaarscompetitie gespeeld. Waar het in de eerste drie wedstrijden Heren 1 en 2 waren die goed presteerden, was het woord gisteren aan Heren 3. Heren 1 en 2 boekten beide een licht teleurstellend nipt verlies.

 

Heren 3 mocht gisteren, zonder kopman Wai Jor, helemaal naar het Limburgse Wessem. Daar moest dik gewonnen worden van Westa 3, dat na drie wedstrijden slechts vier punten had, wilden de mannen nog een kans maken op handhaving. Robin, Jan en Remco hadden de taak goed begrepen, want ze kwamen alle drie geen moment in de problemen: 10-0. De aansluiting met nummer 4 Slagvaardig is daarmee weer gevonden (1 punt achter).

Heren 2 speelde de belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent voor het kampioenschap Assen 1. Gerwin, Floris en Gabor begonnen voortvarend en kwamen 1-3 voor, maar daarna kwam onverwacht de klad erin. De ervaren mannen van Assen schakelden een tandje bij en de SVE’ers wisten niet te volgen. Alleen Gabor wist nog een pot te winnen. Gerwin had het geluk niet aan zijn zijde en verloor al zijn wedstrijden, waarvan twee in vijven. Eindstand 6-4, waarmee SVE wel de koppositie behoudt maar Assen tot op 1 punt ziet naderen.

SVE 1 speelde de belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent voor de 4e plek Avanti 3. Avanti trad uiteraard aan met de sterke kopman Groenewold, terwijl SVE met invaller Tim Gras speelde voor de verhinderde Rogier.

SVE begon nog aardig, doordat Quinten een belangrijke zege pakte op de tweede man van Avanti. Ian kon zijn voorbeeld echter niet volgen, naar eigen zeggen omdat hij ziek was geweest. SVE leek daardoor even tegen een grote nederlaag aan te gaan lopen. Groenewold won al zijn wedstrijden en in de laatste wedstrijd leek de zwakste man van Avanti ook nog van Tim te gaan winnen. Gelukkig wist Tim vanuit geslagen positie nog in vijf games te winnen: eindstand 6-4. SVE 1 staat daarmee nog een comfortabele 9 punten voor op Avanti en staat nu zelfs 3e met een 1 punt voor op Tempo Team. Over drie weken volgt de onderlinge clash met dat team.

Jasper GraaffRollen herenteams omgedraaid in 4e wedstrijd

Laat een reactie achter