Schoonmaakdag bij SVE: over Braziliaanse samba en Nijkerkse stylisten

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

We kennen ze allemaal, voetballers die schitterden bij kleinere clubs, maar last van knikkende knieën kregen op het moment dat ze werden ingelijfd door een grotere club. Bij Amsterdamsche Football Club Ajax zijn bijvoorbeeld Nikolaos (Nikos voor intimi) Machlas en Ivan Gabrich beruchte miskopen. Ook PSV is niet onbekend met het fenomeen. Hopend een godenzoon binnengehaald te hebben, heeft het nooit echt kunnen genieten van Andy van der Meijde.  Deze ex-international en auteur van Geen Genade speelde in het seizoen 2009-2010 zelfs geen enkele wedstrijd in het Philips stadion.

Provincialen
Ook binnen de tafeltenniswereld moeten we bekennen dat voor sommige spelers uit de provincie de overgang naar een grote(re) club soms (te) lastig is. Binnen SVE is daar natuurlijk Quinten van Dissel. Een speler waar veel van verwacht werd, maar tot op dit seizoen leek de druk te hoog. Ook in heren 3 blijven de prestaties van Robin Luijer en Jan Mulder achter bij de verwachtingen. Vermeldenswaardig hierin is dat de resultaten van de dames bij SVE over het algemeen wel volgens verwachting of beter zijn. Leerpuntje?

Nu ook topaankoop en “zekerheidje” Ian de Graaf aan de druk ten onder dreigt te gaan, is het tijd voor introspectie. Waarom komt deze stylist niet uit de verf bij SVE? Conclusie: daar waar PSV icoon en befaamd samba voetballer Romario de Souza Faria niet weg was te slaan van het warme zand van de stranden van Copacabana, heeft onze fijnbesnaarde Veluwnaar juist last van het zand en de andere onregelmatigheden die regelmatig op tafels en speelzaal aanwezig zijn. Deze technicus prefereert een strakke “grasmat”.

Schoonmaakdag 3 maart
Zo gezegd zo gedaan, zaterdag 3 maart heeft een aantal enthousiaste supporters de handen uit de mouwen geslagen om de speelzaal in zo’n conditie te brengen, dat een topprestatie tijdens de volgende thuiswedstrijd eigenlijk onontkoombaar is. Aan alles is gedacht. Ben van Alphen heeft als een ware trapezeartiest de balken in het dak van de zaal stofvrij gemaakt. Bij afwezigheid van “vaste waarde” Marion Eggen heeft oudgediende Jose Ridder zich ontfermd over de tafels. Deze zijn professioneel ontvet en schoongemaakt. Coördinator Pim de Weijer, initiator Alannah de Roos en fanatieke nieuwkomer Mickel Magielse (dinsdag paratafeltennis groep)  hebben met enige assistentie de speelvloer minutieus ontdaan van zandkorrels, stof en andere ongewenste materialen. Topprestaties op de 10e (en andere dagen) lijken gegarandeerd!!!

Help je mee?
Na afloop van anderhalf uur poetsen, bleek de schoonmaakdag ook een ideale aanleiding tot integratie binnen de vereniging en het leren kennen van leden uit (trainings)groepen waar je normaal gesproken minder contact mee hebt. Wil jij meer en/of andere leden leren kennen of ervoor zorgen dat Ian (en alle andere leden van SVE) hun ware potentie kunnen benutten, geef je dan hier op voor een van de volgende schoonmaakdagen.

Groeten en tot op de volgende schoonmaak dag,

Supportersvereniging ttv SVE

 

 

 

Jasper GraaffSchoonmaakdag bij SVE: over Braziliaanse samba en Nijkerkse stylisten

Laat een reactie achter