Julius en Ruben

Seizoen eindigt in mineur voor jeugdteams 3 en 4

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen zaterdag konden zowel SVE 3 als SVE 4 bij de jeugd kampioen worden in hun poule. Ellin, Denis, Daphne en Giovanni (SVE 3 in de 2e klasse) moesten concurrent Gispen 1 in de laatste wedstrijd minimaal op een gelijkspel houden, terwijl Ruben, Julius en Max (SVE 4 in de 3e klasse) een voorsprong van één punt op Hilversum 8 moesten zien te handhaven. Helaas slaagden beide teams niet in die lastige opgave.

SVE 3 was het seizoen niet al te best begonnen, maar in de tweede competitiehelft maakten ze dat helemaal goed. Er werd twee keer met 8-2 en twee keer met 9-1 gewonnen, waardoor SVE opeens koploper was. In de laatste wedstrijd moesten er minimaal 5 punten gehaald worden tegen nummer 2 Gispen. Dat het lastig zou worden was al duidelijk, want in de uitwedstrijd was met 6-4 verloren. Nu begon het echter heel goed, want kopvrouw Ellin won van de kopman van Gispen. Daarna ging het echter hard. Daphne verloor van de andere sterke speler van Gispen, waarna Giovanni van de zwakste Gispenaar verloor en ook het dubbel verloren ging. Het stond 1-3 en de druk stond er vol op. Dat merkte Ellin blijkbaar ook, want na Giovanni verloor ook zij van de op papier zwakste Gispenaar. Die won later ook nog van Daphne, en bleek die dag dus eigenlijk de sterkte spelers. Giovanni won nog wel een potje en Ellin won haar laatste wedstrijd ook nog, maar het was niet genoeg. Gispen won met 7-3 en kaapte het kampioenschap voor de neus van SVE weg. Erg zonde, want SVE had na de ijzersterke tweede seizoenshelft meer verdiend. Voor de super sterk presterende Ellin is het hopen dat er alsnog een plek in de 1e klasse kan worden verkregen.

Ook voor SVE 4 ging het mis. Het team speelde zelf tegen WIK, dat de sterkste speler van de competitie in het team heeft. Hij won van Julius, Max én Ruben, waardoor de kansen op het kampioenschap al verkeken waren. Concurrent Hilversum won namelijk met 9-1 van van nummer laatst Rega, waardoor zij niet meer bij te halen waren door SVE. Uiteindelijk wonnen Julius en Max wel hun andere twee wedstrijden, terwijl Ruben ook nog een winstpartij wist te pakken. Einduitslag daardoor 5-5!

Super gespeeld jongens en meisjes! De echte beloning is helaas uitgebleven, maar volgend seizoen uiteraard weer een kans.

Jasper GraaffSeizoen eindigt in mineur voor jeugdteams 3 en 4

Laat een reactie achter