Slechte beurt SVE 2 en 3 in Assen

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

De mannen van SVE 2 en 3 speelden gisteren in Assen, tegen respectievelijk Assen 2 en Assen 1. Assen 2 is gepromoveerd uit de Hoofdklasse en verloor de eerste wedstrijd met 10-0, dus SVE 2 hoopte een mooie uitslag neer te zetten. Assen 1 is daarentegen gedegradeerd uit de 2e divisie, dus SVE 3 hoopte wat puntjes te kunnen sprokkelen. Helaas verliep de middag voor beide teams teleurstellend.

Na een ellendig lang stuk rijden kwam SVE 3 netjes op tijd aan in Assen. Onderweg waren we SVE 2 voorbij gereden en die waren daar zo van onder de indruk dat ze de afslag Harderwijk hadden gemist, waar ze teamgenoot Robin Luijer op moesten pikken. Wai Jor, Jan en Robin kwamen daardoor paar drie kwartier later aan.

In de zaal van Assen heerste een prima sfeer. Lekker muziekje op de achtergrond tijdens het inspelen, acht teams (senioren en jeugd) die tegelijkertijd thuis speelden. Top! Bovendien waren de tosti’s en broodjes bal ook nog eens prima te eten. Met de prestaties ging het echter minder. Voor SVE 3 begon Jasper tegen Assense kopman Bob Eldering. Het was een close pot, maar op de belangrijke momenten wist Jasper meerdere malen een foutservice uit de hoge hoed te toveren. Toch wat te weinig gespeeld de laatste tijd. Op de tafel ernaast ging Jan meteen vrij kansloos onderuit tegen Heleen Roewen.

Het werd daarna niet veel beter. SVE 3 wist alleen het dubbel te winnen en was verder vrij kansloos, zonder slecht te spelen. Christiaan had tegen Peter Zwama kansen, maar verloor jammer genoeg in vijven. Christiaan had net als Jasper ook kansen tegen Ard-Jan Leeferink, maar het was voor ons allebei net-niet. Sean kwam er heel de middag niet echt aan te pas. Eindstand 9-1.

Op de tafel ernaast was het spannend, alhoewel ook SVE 2 vanaf het begin tegen een achterstand aankeek. Wai Jor won zijn eerste wedstrijd van Richard Carabain, maar na Jan verloor ook Robin zijn eerste wedstrijd vrij kansloos van Assense kopman Jan Meppelink. Nadat het dubbel onnodig ook verloren ging was de tussenstand een teleurstellende 3-1.

Jan stelde daarna orde op zaken door van de zwakste speler van Assen te winnen, maar Assen liep toch weer uit naar 5-2. Robin verloor in een erg spannende pot met wat pech van Heleen Roewen. Robin wist op 10-8 twee matchpoints niet te verzilveren. Wai Jor bleef daarna lang bij in zijn wedstrijd tegen Jan Meppelink, maar dolf toch met 3-1 het onderspit.

In de laatste drie potten was SVE hard op weg om er nog 5-5 van te maken. Eerst won Robin van Richard en daarna leek Jan lange tijd op weg van Jan Meppelink te winnen. Jan speelde een geweldige wedstrijd, maar wist op 10-9 in de 4e een matchpoint niet te verzilveren en verloor uiteindelijk met 13-11 in de 5e. Wai Jor maakte er daarna tegen Heleen Roewen nog wel 6-4 van.

Twee licht teleurgestelde teams van SVE dus, die nog een lange weg terug voor de boeg hadden. In de poule van SVE 2 tekent zich al voorzichtig een scheiding aan: Kampenion, Amstelveen en Zwolle lijken om de bovenste plekken te gaan strijden, terwijl SVE, SKF en Assen om plek 4 gaan vechten. Met 9 punten uit de twee wedstrijden tegen de concurrent mag SVE dus niet tevreden zijn.

SVE 3 bungelt ver onderaan in de poule en het wordt lastig daar nog verandering in te brengen. We gaan er echter alles aan doen het de tegenstanders zo lastig mogelijk te maken.

Jasper GraaffSlechte beurt SVE 2 en 3 in Assen

Laat een reactie achter