Slechte dag voor hoogste teams

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

De hoogste drie seniorenteams van SVE moesten vandaag allemaal een uitwedstrijd spelen. SVE 1 moest naar het sterke BIT, SVE 2 naar concurrent voor het kampioenschap Bijmaat en SVE 3 naar Rega. Daarnaast moest ons hoogste jeugdteam naar Veenendaal voor de belangrijke wedstrijd tegen SKF.

Helaas wisten alle drie de seniorenteams niet tot winst te komen. Ons vlaggenschip verloor vorige week al met 10-0 en kreeg vandaag met 8-2 klop. Hierdoor is de voorsprong van 8 punten op nummer 5 Kluis verdwenen, zij staan nu op gelijke hoogte. Rogier en Jeffrey gingen samen met invaller Sean op pad. Kopman Mark kon niet en Sigrid zal door een operatie en motivatiegebrek niet voor SVE gaan uitkomen. Daarom heeft Peter al twee keer in moeten vallen en was het vandaag de beurt aan Sean. Net als Peter de vorige twee keer wist ook Sean als invaller knap een potje te winnen. Hij versloeg Simone met 3-1. Helaas was dat ook meteen de enige winst in een enkelpartij voor SVE 1, aangezien Rogier en Jeffrey niet tot winst kwamen. Omdat het dubbel wel werd gewonnen eindigde de wedstrijd in 8-2 voor BIT. Zij houden daarmee enige hoop op het kampioenschap. SVE daarentegen moet de komende week serieus aan de bak om Kluis van zich af te houden in de strijd om plek 4.

BIT.nl 1 – SVE 1: 8-2
Rogier 0, Jeffrey 0, Sean (invaller) 1.

Het verging SVE 2 helaas niet veel beter uit tegen Bijmaat. De voorsprong van 6 punten die SVE op Bijmaat had verdampte als sneeuw voor de man. De familie Lucardie trad in de sterkste opstelling aan tegen SVE 2 met Luc, Peter en Jan Mulder. Helaas bleken onze mannen niet opgewassen tegen de Lucardies. Pas bij een 6-0 voorsprong wist Peter SVE op het scorebord te zetten door Melvin te verslaan. Jan deed dat later nog over, maar alle andere partijen gingen verloren. Bijmaat neemt hierdoor op onderling resultaat de koppositie over van SVE.

Bijmaat 3 – SVE 2: 8-2
Peter 1, Jan 1, Luc 0.

Remco, Arthur en Nena moesten vanmiddag naar Rega. Ook zij wisten helaas niet te winnen. De uitslagen van de wedstrijden zijn nog niet binnen, maar we weten wel dat er 6-4 verloren werd. Het team staat derde op een derde plek in de poule, met twee punten voorsprong op de nummer 4 Woerden. Omdat er waarschijnlijk drie of zelfs vier teams gaan degraderen uit de landelijke competitie is het van groot belang om die derde plek vast te houden.

REGA 2 – SVE 3: 6-4

De jeugd deed het vanmiddag gelukkig een stuk beter. Uit tegen concurrent SKF werd er met 7-3 gewonnen door Mees, nieuwe kracht Elwin en Tim. Elwin was sterkhouder door alle drie zijn wedstrijden te winnen. Door deze overwinning gaat SVE over SKF heen naar de tweede plek in de competitie. En dat is belangrijk, want die tweede plek geeft aan het einde van de rit recht op een plek in de kampioenspoule in de voorjaarscompetitie.

SKF 2 – SVE 1: 3-7
Elwin 3, Mees 2, Tim 1.

Jasper GraaffSlechte dag voor hoogste teams

Laat een reactie achter