Spelersruil SVO – SVE

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Vandaag zijn de teamindelingen voor de landelijke competities ingediend. SVE heeft vier seniorenteams en twee jeugdteams in de landelijke competities. Daarnaast zal ook SVO 1 hun thuiswedstrijden bij SVE spelen. SVE leent komend seizoen 5 spelers aan SVO, omdat zij zelf geen zaal hebben op zaterdag en geen representatief team op kunnen stellen. SVO werd afgelopen seizoen verrassend kampioen in de Hoofdklasse, terwijl ze een jaar geleden nog gedegradeerd waren naar de 1e klasse. Het is een teken van de verzwakking van onze afdelingscompetitie in de afgelopen jaren. Arjen Weergang, Misja Heller en Hans Hoekstra moesten door hun kampioenschap in principe 3e divisie gaan spelen op de zaterdag. Misja en Hans hebben echter het niveau niet voor de 3e divisie, terwijl sterkhouder Arjen om de week op zaterdag werkt. Het staat dan ook bijna vast dat het team kansloos zou gaan degraderen. SVO heeft bovendien geen zaal op zaterdag. Een zaal huren voor de thuiswedstrijden zou een kostbare aangelegenheid worden voor de vereniging.

SVO wendde zich daarom tot SVE om een oplossing te vinden. SVE heeft meerdere jonge spelers die afgelopen seizoen uit de 3e divisie zijn gedegradeerd, maar graag een nieuwe kans willen. Uiteindelijk zijn de verenigingen daarom tot een spelersruil gekomen. Jan Mulder, Christiaan Witteveen, Wai Jor Woe, Arno Luc Ackermann en Mees van der Meer trekken volgend seizoen het SVO shirt aan. Ze gaan als SVO 1 uitkomen in de 3e divisie, in de zaal van SVE. Daarnaast stappen Arjen, Misja en Hans tijdelijk over naar SVE, waarvoor ze uit zullen komen in de Hoofdklasse. Op deze manier is een mooie oplossing gevonden voor het probleem van SVO. Alle betrokken spelers kunnen op deze manier op het niveau uitkomen dat ze ambiëren, terwijl SVO geen hoge kosten hoeft te maken voor zaalhuur.

Naast SVO 1 spelen uiteraard ook onze eigen landelijke teams in de divisies. Tijdens de thuiswedstrijden zullen er steeds 5 seniorenteams zijn, dus dat worden weer gezellige Super Saturdays! Rogier, Sanne en Jacintha gaan samen met Rob Seldenrijk, die doorschuift vanuit SVE 3, weer 2e divisie spelen als SVE 1. Daarnaast heeft SVE komend seizoen drie damesteams! Irene, Amber, Kelly, Laura en Nena gaan het na hun kampioenschap van afgelopen seizoen proberen in de 1e divisie. Alannah, Sascha, Susanne en Anne gaan weer 2e divisie spelen. Daarnaast stappen Melanie, Yusra, Berber en Judith over van Traiectum.

Jasper GraaffSpelersruil SVO – SVE

Laat een reactie achter