Startersteam pakt helaas geen punt

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Door de vader van Lennaert – Net als bij de vorige speelronde, waren Lennaert en Nikki met z’n tweeën; collega Cuen was nog in Ierland. De eerstejaars wedstrijdspelers traden thuis aan tegen Bijmaat 6 uit Huizen.

 

Lennaert raakte tegen Ivar in het begin snel achterop, maar behield de concentratie en maakte vijf punten op rij. De eerste set ging met 8-11 nipt verloren. In het vervolg van de partij bleek Ivar een klasse apart. Ondanks een aantal prachtige punten, lukte het Lennaert niet om het zijn opponent écht lastig te maken. Vooral in de derde set maakte de twee jaar oudere Ivar korte metten met Lennaert. De partij eindigde dan ook in 0-3. Helaas verging het Nikki in haar ontmoeting tegen Tygo niet veel beter. Ze kwam weliswaar op voorsprong, maar Tygo kwam sterk terug en haalde met 7-11 de set binnen. In de tweede set kwam Nikki meteen op achterstand, maar ze knokte voor wat ze waard was. Zo kon ze in ieder geval nog een aantal fraaie punten binnenhalen, al was het niet genoeg om de partij te winnen.

Lennaert had de zeperd tegen Ivar goed verwerkt en begon agressief tegen Tygo. Dit duo bleek bijzonder aan elkaar gewaagd, wat voor de toeschouwers een aantrekkelijk kijkspel opleverde. De eerste set eindigde na een ware thriller in 12-14, ook de tweede set was een krachtmeting op leven en dood. Na de 10-12 verlies was het verzet van Lennaert echter gebroken en denderde Tygo in de laatste set over hem heen. In de dubbelpartij hield Bijmaat het tempo hoog en dwong het SVE tot verdedigen. De spelers lieten zich echter niet van de wijs brengen en namen in de tweede set brutaal een voorsprong. Helaas ging ook deze partij verloren, maar zowel in set twee als drie ging het tot op het laatst gelijk op. In de laatste partij was Nikki evenmin als haar teamgenoot opgewassen tegen het gevarieerde slagenrepertoire van Ivar. Dat was natuurlijk geen schande.

De afgetekende eindstand van 0-5 laat onvoldoende zien dat vandaag heldhaftig strijd geleverd is, waarbij de mentale veerkracht van onze spelers ongekend was. Met nog iets meer wedstrijdervaring zullen Lennaert en Nikki in de nabije toekomst op cruciale momenten partijen in hun voordeel kunnen gaan beslissen.

Jasper GraaffStartersteam pakt helaas geen punt

Laat een reactie achter