Logo van tafeltennisvereniging SVE

Sterke start SVE 3

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Team 3 in de reguliere competitie speelt dit seizoen in de Hoofdklasse A en bestaat uit Peter, Wai Jor, Sean, Maarten en Jasper. Het doel is duidelijk: kampioen worden en promoveren naar de 3e divisie. Makkelijk wordt dat echter niet, want de Hoofdklasse A is dit seizoen erg sterk. Naast SVE hebben ook VTV 2 en Almeerspin 1 kampioensaspiraties, terwijl er met Shot 1 en Woerden 1 ook nog twee sterke middenmoters in de poule zitten. Het laatste team, promovendus UTTC, is op papier het zwakste team. Afgelopen vrijdag startten wij, SVE 3, uit tegen Shot.

Sean was op vakantie en Peter had een bruiloft, daardoor moesten Wai Jor, Maarten en Jasper het doen voor team 3. In de eerste wedstrijd kwam Wai Jor moeizaam op gang tegen de sterke Hans van Gool. Wai Jor kwam 1-0 en 10-7 achter, maar wist de tweede game nog knap te winnen. Daarna kwam hij niet meer in de problemen. In de 2e wedstrijd had Martin Franssen met name geen antwoord op de service van Jasper, die daardoor met 3-0 wist te winnen, waarna Maarten er 3-0 van maakte door in een grillige wedstrijd René de Gier met 3-2 te verslaan.

Een uitstekende start dus voor ons, maar de Soestenaren zijn taai. Het dubbel wisten ze makkelijk te winnen en zowel Hans als Martin wist Maarten te verschalken. Tussendoor had Wai Jor geen problemen met Martin en René, terwijl Jasper tegen diezelfde René een 2-0 achterstand ongedaan wist te maken en zo alsnog wist te winnen. In de laatste wedstrijd van de avond won Jasper overtuigend van Hans: eindstand 7-3.

Dezelfde avond bleek Almeerspin het op de heupen te hebben tegen VTV. Met Jorgen Verberne (vorig seizoen nog 1e divisie), Natalia Balicka en Marco Langerak in het team is VTV op papier de favoriet voor het kampioenschap, maar in de zomer raakte 4e speler Willem Bakers ernstig geblesseerd. Het team heeft daardoor regelmatig invallers nodig, waaronder meteen deze vrijdag al. Invaller Jasper Eijpe won één potje, maar verrassend genoeg werd Jorgen geklopt door Wesley van Wingerde, terwijl Natalia van Jeroen Vonk én Franky Meijer verloor. Almeerspin won daardoor met 6-4, na overigens met 6-0 voor te hebben gestaan.

Een goede start dus voor SVE, terwijl concurrent VTV meteen tegen een nederlaag aanloopt. Wellicht blijkt Almeerspin dit seizoen de concurrent voor het kampioenschap? In ieder geval staat SVE 3 na de eerste wedstrijd meteen waar het wil staan: bovenaan!

Jasper GraaffSterke start SVE 3

Laat een reactie achter