Succes SVE’ers bij halve finale NJM

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Gisteren zijn de halve finales van de Nationale Jeugd Meerkampen gespeeld in Assen. Op social media viel gisteren al te lezen dat veel SVE’ers goed hebben gepresteerd. Een kort overzicht van de resultaten.

Bij de jongens Welpen deed namens SVE Ruben Hofland mee. Ruben had een superdag! Hij verloor weliswaar 3-0 van de als eerste geplaatste Koen Houtgast, maar tegen de uiteindelijke nummer 1 Brent Ronde had hij al kansjes. Van de andere twee spelers won Ruben overtuigend, heel knap! Als derde in de poule plaatste Ruben zich voor de NJM-finale in Panningen.

Misschien wel nóg knapper was de prestatie van Ellin Nootebos bij de meisjes Kadetten. Ellin speelt zelf 2e klasse bij SVE en was als 4e geplaatst in de poule, maar ze werd knap 2e! Ze won onder andere van twee meisjes die al Landelijk C spelen. Ook Ellin plaatste zich dus voor de finale in Panningen en en passant stelde ze zich kandidaat om volgend seizoen een team hoger te gaan spelen in de competitie.

Bij de jongens Kadetten speelden onze toppers van team 1 mee: Floris Zurmuhlen en Tim Gras. Floris had een vrij zware poule geloot met o.a. Kas van Oost en Leroy Heemskerk als tegenstanders. Floris begon tegen Kas wel uitstekend, maar hij wist een 2-0 voorsprong niet te verzilveren. Tegen Leroy deed Floris het andersom: hij vocht zich knap terug van een 2-0 achterstand en won alsnog. De andere drie wedstrijden won Floris overtuigend.

De één jaar oudere Tim had een iets gunstigere loting en bewees daarbij nogmaals in uitstekende vorm te verkeren. Hij moest alleen tegen Jelle Moris tot vijf games gaan, de andere wedstrijden won hij overtuigend. Floris als 2e in de poule en Tim als 1e in de poule plaatsten zich dus overtuigend voor de finale in Panningen. Ook hun teamgenoot Gabriëlius Camara overtuigde bij de jongens Pupillen. Wat heet, hij verloor in zijn vijf wedstrijden geen enkele game! Slechts eenmaal wist een tegenstander meer dan 6 punten te scoren in een game. Wie kan Gabriëlius afhouden van weer een titel?

Tot slot deden bij de jongens Junioren nog drie trainingsleden van SVE mee. Elwin Huiden werd mede dankzij twee zwaarbevochten 3-2 overwinningen 1e in zijn poule. In dezelfde poule werd Sander van Buul laatste, terwijl Tim van der Leeden in de andere poule 5e werd en het dus ook niet redde.

Mooie prestaties dus van onze jeugdtoppers, met dank aan Rob Seldenrijk voor de coaching!

Jasper GraaffSucces SVE’ers bij halve finale NJM

Laat een reactie achter