SVE succesvol in jubilerend Hoorn

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Wouter DuboisLaat een reactie achter

Op 18 en 19 oktober werd voor de 25e keer het ranglijsttoernooi in Hoorn gehouden. Voor SVE een zeer succesvolle jubileumeditie. Tim van der Leeden won het B-toernooi bij de kadetten en Lara Eleveld het pupillen toernooi bij de meisjes voor niet-licentiespelers. Tim verdiende daarom een dikverdiende A-licentie en Lara een B-licentie.

Op zaterdag kwamen Hans, Joost, Lara, Manuel, Stein en de voor WIK competitie spelende Nick, Jorn en Ivo in actie. Manuel kwam bij de junioren in een poule met vier spelers uit de afdeling Midden zeer soepel door de poule, maar strande teleurstellend in de achtste finales. Ook Hans en Joost spelen dit seizoen voor het eerst bij de junioren en lieten in Hoorn zien prima mee te kunnen. Hans was net te wisselvallig om bij de eerste twee te eindigen, terwijl Joost zeer knap een tweede werd in zijn poule. De tussenronde op weg naar de achtse finales tegen Rik van Es (Hoogland) was echter het eindstation. Stein liet in Hoorn zien dat de omschakeling naar verdedigen langzaam zijn vruchten begint af te werpen. Maar na een tweede plaats in de groep verloor hij onnodig van Nick, die er een ronde later zelf ook kansloos uit ging.

Hoogtepunt van zaterdag was Lara die 1e werd in haar groep en vervolgens ruim twee uur moest wachten voordat ze de halve finale kon spelen. Hierin won ze 3-1 van Danique de Jonge en ook de finale won ze met 3-1 van Fleur Neeskens. Door haar overwinning op zaterdag mocht ze zondag gelijk meedoen aan het B-toernooi. Hier wist ze heel knap te winnen van de nummer 1 geplaatst Julia Cao. Hier bleef het op zondag mij, maar desondanks een uitstekend weekend.

Naast Lara, kwamen ook de B-spelers Tobias, Mees en Tim in actie. Tobias kwam er in de poule niet aan te pas, maar wist in de eerste ronde van het troosttoernooi wel knap een potje te winnen. Mees wisselde zoals vaker op een toernooi goede met slechte wedstrijden af. In een spannende pot delfde hij uiteindelijk in de kwartfinale van het hoofdtoernooi van de junioren het onderspit na vijf games tegen Matthian Vaes. Er zat meer in, maar uiteindelijk heeft Mees weer kostbare punten gesprokkeld op weg naar een A-licentie.

De dikverdiende A-licentie kwam er wel voor Tim van der Leeden. De B-ranglijstaanvoerder kwam zeer soepel door de poule. Bij de moeizamere achtste- en halve finales kon Tim rekenen op de goede coaching van Nena. In de finale liet Tim tegen Romano Versteegen er met 11-6, 11-3 en 11-2 geen gras over groeien. Gefeliteerd!

Wouter DuboisSVE succesvol in jubilerend Hoorn

Laat een reactie achter