SUPER Saturday

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Wat was het weer een heerlijk zaterdag bij SVE gisteren. Het tafeltennis begon om 11.00 uur, eindigde rond de klok van 21.00 uur en de laatste oogleden sloten pas rond 05.30 uur ’s nachts. Het was weer gezellig druk en er was vooral aan alle kanten mooie tafeltennisstrijd te zien. Absoluut reclame voor de tafeltennissport én voor SVE!Op tafel 1 speelde SVE 1 de belangrijke wedstrijd tegen concurrent om plek 4, DOV. Rogier had speciaal voor deze wedstrijd zijn familie(weekend) achtergelaten en 1,5 uur enkele reistijd voor lief genomen, om te kunnen spelen. Ook Sanne stond achter de tafel, ondanks dat ze door ziekte niet helemaal fit was. Desondanks schoot SVE uit de startblokken. Rogier maakte na een slome start in vier games korte metten met Erik Wijman. Sanne won daarna knap met 13-11 in de 5e game van Jelle Rhee, die bij vlagen het publiek op de banken kreeg met prachtige punten. Vervolgens begon ook Jacintha wat slap tegen Erik Heemskerk (2-11), maar ze trok de wedstrijd in de drie games daarna gedecideerd naar zich toe.

Toen Jacintha en Rogier daarna in het dubbel 2-0 voor kwamen ontstond bij het publiek  hoop op een monsterscore, maar toen kwam de klad er even in. Het spannende dubbel ging alsnog verloren en Wijman liet Sanne daarna kansloos: 3-2. Gelukkig ging het daarna weer snel de goede kant op. Rogier won ook zijn tweede pot tegen Heemskerk overtuigend, terwijl de zusjes De Hoop daarna met enig geluk allebei met het kleinste mogelijke verschil wonnen van respectievelijk Jelle en weer Heemskerk. Jacintha had daarna weinig in te brengen tegen (de service van) Wijman, maar Rogier klaarde de klus door Jelle overtuigend met 3-0 aan de kant te zetten.

Een uitstekende 7-3 overwinning dus, waarmee SVE nu op een knappe derde plek staat in de poule. DOV deelt de 4e plek in de poule met Smash en Zwolle, alle drie vier punten achter SVE. Volgende week moet SVE tegen nummer twee Tempo Team proberen die voorsprong te handhaven.

De andere teams deden het helaas minder, maar niet onverdienstelijk. SVE 2 verloor 4-6 van Emmen, waarbij Sean (1) en Christiaan (2) hun eerste winstpartij(en) van het seizoen noteerden. SVE 3 verloor verdienstelijke met 4-6 van nummer 2 Nijmegen. Dames 1 stelde enigszins teleur door met 5-5 gelijk te spelen tegen concurrent Shot ’65.

Ook Jeugd 1 en 2 hadden het lastig. Jeugd 1 verloor in de Kampioenspoule met 7-3 van koploper SKF. Floris weerde zich wel kranig en won twee potjes. Hetzelfde deed Manuel in team 2 tijdens de 8-2 nederlaag tegen Rega. Jeugd 3 deed het in Landelijk C beter en won met 9-1 van Nijmegen, waardoor ze helemaal meedoen om het kampioenschap.

Na afloop genoot iedereen van de kookkunsten van Timeas en van de gezelligheid. Een topdag!

Jasper GraaffSUPER Saturday

Laat een reactie achter