SVE 1 bekroont uitstekend seizoen met handhaving

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper Graaff2 Reacties

Na het vertrek van kopman Mark en secondant Jeffrey, waren de verwachtingen voor dit seizoen in de 2e divisie niet al te hoog. Als versterking werd Arthur Boerman doorgeschoven vanuit de eigen opleiding van SVE, daarnaast kwam Wai Jor af en toe ingevolgen vanuit standplaats Brussel. Doelstelling: handhaving.

Er werd uitstekend aan het seizoen begonnen met een 7-3 overwinning op Pecos. Daarna kwam de klad er echter in. Tegen kampioenskandidaat Hilversum werd 9-1 verloren, wat kan gebeuren. Vervolgens werd er echter stevig verloren van beide concurrenten om de vierde plek: eerst 7-3 tegen Never Despair en daarna 7-3 tegen Vice Versa. De week erna werd er ook nog eens 8-2 verloren van de andere kampioenskandidaat: Smash. Jacintha liet toen al wel zien dat haar vorm uitstekend was, met twee winstpartijen tegen zowel Vice Versa als Smash. De rest bleef echter nog achter.

Met 16 punten uit 5 wedstrijden leek het wel duidelijk: SVE zou gaan degraderen. De spelers zelf hadden er echter nog wel vertrouwen in. Eerst tegen Pecos weer een goede uitslag neerzetten, wat met 7-3 lukte. Daarna de schade beperkt proberen te houden tegen Hilversum en knallen tegen Never Despair en Vice Versa. Dat lukte, en hoe! Arthur, die nog weinig potten had kunnen breken in zijn eerste seizoen landelijk, pakte er verrassend twee tegen Hilversum (6-4 verlies) én Never Despair. Ook Jacintha en Rogier pakten er twee tegen Never Despair, dus er werd zomaar 6-4 gewonnen! Dat bleek slechts de opmaakt naar een nog mooier resultaat: thuis tegen Vice Versa werd onder luide aanmoediging van het publiek met 8-2 gewonnen. Jacintha bevestigde haar status van kopvrouw door zelfs ongeslagen te blijven.

Afgelopen zaterdag was al snel duidelijk dat concurrent Never Despair toch wel verrassend 5-5 had gespeeld tegen Hilversum. SVE had daarom nog drie punten nodig tegen Smash, dat zelf 8 punten nodig had om nog kampioen te worden. Gelukkig bleek Jacintha ook nu weer haar beste vorm meegenomen te hebben. Na vijf wedstrijden had zij twee punten gepakt en had ze samen met Rogier het dubbel gewonnen. Een 2-3 voorsprong voor SVE en dus handhaving! Uiteindelijk werd er nog met 7-3 verloren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Een prachtig resultaat van onze toppers. Met 28 punten uit de laatste 5 wedstrijden is er ontzettend goed gepresteerd. Vooral de prestaties van Jacintha vallen daarbij op. Vorig seizoen nog 48% 3e divisie, dit seizoen 71% 2e divisie. Nu maar hopen dat er geen dopingcontroles volgen…

Volgend seizoen weer 2e divisie voor ons hoogste herenteam. Ze zullen daarbij op de zaterdag geflankeerd worden door SVE 2 in de 3e divisie en wellicht ook SVE 3, die a.s. vrijdag 4 punten moeten halen om kampioen te worden in de Hoofdklasse. Met daarnaast onze twee damesteams en het damesteam van Traiectum wordt het lekker druk op de zaterdagen bij SVE komend seizoen!

Jasper GraaffSVE 1 bekroont uitstekend seizoen met handhaving

Reacties

  1. Wim Fenis

    Geweldig gedaan Jacintha,
    Binnenkort onder het genot van een drankje bij Steffs elkaar weer eens zien?

Laat een reactie achter