SVE 1 (jeugd) plaatst zich voor Kampioenspoule

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen zaterdag stond de kraker in Landelijk A poule B tussen koploper SVE en nummer 2 Hilversum op het programma. SVE begon de wedstrijd met 4 punten voorsprong en wist dat het moest winnen om nummer 3 Westa achter zich te houden. dat waarschijnlijk veel punten zou scoren tegen nummer laatst Hotak.

SVE trad aan met Floris, Tim en Luuk. Floris en Tim hadden tot nu toe allebei slechts één potje verloren in de competitie en hoopten die status te handhaven tegen Mick de Vette, Lars de Visser en Tim van der Leeden, de jongen die de afgelopen jaren nog voor SVE uitkwam. De spelers bleken onderling ontzettend aan elkaar gewaagd, waardoor het een lange speelmiddag/avond werd waarbij de wedstrijden vaak pas na vijf games werden beslecht. Vooral Tim liet daarbij zien dat hij behalve veel talent ook over de juiste mentaliteit beschikt om het ver te schoppen: hij won alle drie zijn wedstrijden na vijf games. Ook Floris won alle drie zijn wedstrijden en had daarvoor één keer de volle vijf games nodig, tegen Tim. Tussendoor verloren Floris en Tim wel hun dubbel in vijf games. Luuk deed het ook goed en had verdiend om van Tim te winnen, maar het wilde zaterdag net niet lukken. Hij verloor uiteindelijk met 11-9 in de vijfde.

Al met al een mooie 6-4 overwinning, waardoor SVE de koppositie in de poule handhaaft en zich definitief heeft geplaatst voor de Kampioenspoule. De voorsprong op nummer 5 Middelburg is namelijk opgelopen tot 12 punten, waardoor SVE een plek bij de eerste vier na 7 wedstrijden (criterium voor plaatsing) niet meer kan ontgaan. Gefeliciteerd! Westa staat ondertussen 2e, met nog 1 punt minder dan SVE.

 

 

Jasper GraaffSVE 1 (jeugd) plaatst zich voor Kampioenspoule

Laat een reactie achter