SVE 1 kampioen 3e divisie!

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper Graaff1 Reactie

Het is ze weer gelukt! Na afgelopen najaar te zijn gedegradeerd uit de 2e divisie, is SVE direct weer kampioen geworden in de 3e divisie. Na de zomer maakt SVE dus weer haar opwachting in de 2e divisie.

Met 6 punten tegen DOV zou SVE zeker kampioen zijn, maar we wisten dat 4 punten waarschijnlijk al genoeg waren. DOV verkeerde de afgelopen weken daarnaast niet in al te beste vorm, terwijl SVE in de sterkste opstelling verscheen (Mark, Rogier, Jeffrey). De algemene overtuiging was dus dat SVE wel kampioen zou worden. DOV zorgde echter meteen voor wat spanning bij de supporters van SVE. Eric Wijman opende sterk voor DOV en liet Rogier niet in zijn spel komen. De laatste kwam nog wel terug van 0-2 achter, maar in de 5e game trok Eric weer aan het langste eind.

In de wedstrijd daarna leek Mark wat last van de spanning te hebben. Hij had het onverwacht erg lastig tegen Jelle Rhee, maar liet er in de 5e game geen gras over groeien: 11-5. Daarna won Jeffrey in een knappe pot met het kleinste verschil van Erik Heemskerk. Na bijna 2 uur spelen stond er zodoende 2-1 op het bord.

DOV leek toen langzaam te capituleren. Ze verloren het dubbel, wat ze eigenlijk altijd winnen. Daarna won Mark in een spannende pot van Eric, terwijl Rogier Erik met duidelijke cijfers aftroefde. Aan Jeffrey daarom de eer het beslissende 6e punt binnen te slaan. Hij maakte er weer een mooie wedstrijd van en trok wederom met het kleinst mogelijke verschil aan het langste eind. Kampioenen!

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 8-2 voor SVE, waarmee SVE met een comfortabele voorsprong van 6 punten kampioen is geworden. Daarnaast barstte het feest los. Het was heel de dag al erg druk en gezellig bij SVE.

Nu op naar volgende seizoen. Jeffrey Strik vindt de zaterdagen te lang worden en kiest ervoor te stoppen met competitie. Het is nog niet duidelijk hoe SVE 1 er komend seizoen uit gaat zien. Wat wel zeker is, is dat er weer 2e divisie gespeeld gaat worden!

Jasper GraaffSVE 1 kampioen 3e divisie!

Reacties

Laat een reactie achter