SVE 1 kampioen tweede divisie

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jan BruinsLaat een reactie achter

Na de nederlaag in de vorige wedstrijd tegen concurrent Sittard leek het kampioenschap een moeilijke zaak te worden. Sittard en SVE begonnen aan de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie met een gelijk aantal punten, maar Sittard moest nog aantreden tegen VTV dat met twee invallers aan de wedstrijd begon.

SVE moest het in Rotterdam opnemen tegen Alexandria. Het was van tevoren duidelijk dat elke verloren partij in negatieve zin doorslaggevend zou kunnen zijn en dus werd vanaf het begin gevochten voor ieder punt. Het was beslist  niet altijd makkelijk (vier partijen werden in vijf games gewonnen), maar het lukte Tali Cohen, John van Spengen en Hans den Blanken wel: een 10-0 overwinning.

Als Sittard echter met diezelfde cijfers zou winnen zou die 10-0 nog niet genoeg zijn voor SVE vanwege het slechtere onderling resultaat dat bij gelijke stand de doorslag geeft. Lange tijd zag het er naar uit dat dat inderdaad zou gebeuren, maar in de achtste partij wist VTV een potje te winnen, waarna de eindstand 9-1 voor Sittard werd. Dat zorgde voor een marge van precies 1 punt in het voordeel van SVE, wat betekent: kampioen en promotie naar de eerste divisie. Volgend seizoen kunnen we in onze eigen zaal dus gaan genieten van toptafeltennis. We houden jullie op de hoogte.

Het kampioensteam, van links naar rechts: Quinten van Dissel, John van Spengen, Tali Cohen, Hans den Blanken en Rogier Kessel

Jan BruinsSVE 1 kampioen tweede divisie

Laat een reactie achter