SVE 1 verslaat ook Renata

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

In de eerste twee wedstrijden in de 2e divisie won SVE 1 tweemaal met 6-4. Gisteren kwam vervolgens Renata op bezoek, net als Sittard en Kluis een concurrent voor de 3e/4e plek en dus handhaving. Renata heeft het, anders dan SVE, niet getroffen met het wedstrijdprogramma, want ze moesten beginnen tegen het sterke BIT en Salamanders. Aan deze wedstrijden hadden ze slechts 1 punt over gehouden. Voordeel voor Renata was dat SVE het gisteren zonder kopman Mark stellen. Peter Marijn acteerde wederom als invaller.

Title

Het begon voortvarend voor SVE. Rogier had het erg lastig in de openingspartij tegen Stephane Ronchi, maar wist een close partij uiteindelijk toch met 11-9 in de 5e  naar zich toe te trekken. Peter verloor, ondanks kansen op meer, daarna in vieren van de sterkste tegenstander, Gerard van Dongen. Jeffrey maakte er 2-1 van door van Mark van der Molen te winnen, die de opvallende stap gemaakt heeft van Renata 3 (2e klasse) naar dit Renata 1.

Omdat het dubbel overtuigend gewonnen werd, Ronchi tegen Peter zijn tweede verlies van de dag (wederom 11-9 in de 5e) moest slikken en ook Rogier overtuigend van Van der Molen won, stond er met 5-1 een prachtige tussenstand op het bord. Helaas bleken de SVE’ers daarmee de meeste energie wel te hebben verspild. Jeffrey verloor eerst in vijven van Gerard, waarna Peter ook verrassend in vijven verloor van Van der Molen. Peter’s verweer was dat hij die ochtend pas om 8 uur in bed lag en slechts 1,5 uur had geslapen. De geruchten gaan dat foto’s van Peter’s stoelgang van die ochtend ondertussen circuleren op WhatsApp.

Bij Jeffrey leek de pijp vervolgens leeg, hij verloor vrij kansloos van Ronchi, Rogier bleek echter, net als vorig seizoen, bij afwezigheid van Mark het kopmanschap prima over te kunnen nemen. Hij won in vier games overtuigd van Van Dongen en pakte zo toch nog de belangrijke overwinning voor SVE.

SVE 1 – Renata 1 : 6-4
Rogier Kessel 3, Jeffrey Strik 1, Peter Marijn (invaller) 1.

Met 18 punten uit drie wedstrijden is SVE het seizoen goed begonnen. De komende twee weken wordt het tegen nummers 1 en 2 Salamanders en BIT afwachten hoeveel punten er gepakt kunnen worden. Beide teams hebben een viermansteam met drie spelers die vrijwel niets verliezen en één speler die wel wat steken laat vallen. Afhankelijk van de opstelling moet blijken wat er mogelijk is voor SVE. Zaak is de voorsprong van 8 punten op de huidige nummer 5 Kluis  zoveel mogelijk te consolideren.

 

Jasper GraaffSVE 1 verslaat ook Renata

Laat een reactie achter