SVE 1 wil direct terug naar 2e divisie

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Aanstaande zaterdag begint ook de landelijke competitie voor senioren weer. SVE 1 (heren) komt na drie seizoenen 2e divisie dit seizoen weer uit in de 3e divisie, nadat het team in het najaar 5e werd in haar poule en daarmee degradeerde. Het team bestaat dit seizoen uit Rogier Kessel, Sanne de Hoop, Rob Seldenrijk en aanwinst Quinten van Dissel. Het doel: kampioen worden en terugpromoveren naar de 2e divisie. Een korte vooruitblik op het seizoen.

SVE trof het vorig seizoen niet in de 2e divisie, met een poule waarin US, JCV, Entac en Belcrum zaten. In het begin leek er nog uitzicht op handhaving te zijn omdat Twan Jansen niet speelde bij Belcrum, maar toen hij toch ging spelen en vrijwel alles won was het snel gedaan. Dat had overigens ook te maken met ietwat teleurstellende resultaten van SVE zelf. Jacintha de Hoop leek in gedachten al in Australië (waar ze nog steeds voor onbepaalde tijd aan het backpacken is) en Rogier kon zijn geweldige vorm van het seizoen ervoor niet herhalen. Lichtpuntjes waren er echter ook. Rob debuteerde verdienstelijk in de 2e divisie met 9 winstpartijen uit 24, terwijl Sanne met 48% in deze zware poule ook naar verwachting presteerde.

Genoeg over vorig seizoen, zaterdag beginnen onze toppers aan de nieuwe competitie die moet eindigen met het kampioenschap. Qua loting heeft SVE het dit seizoen meer getroffen dan vorig seizoen. Op papier is SVE namelijk verreweg het sterkste team, wat mede te maken heeft met de komst van kersvers Afdelingskampioen Quinten van Dissel. Rogier Kessel lijkt daarbij zijn vorm van een jaar geleden weer te benaderen, terwijl Sanne de Hoop elk seizoen stapjes lijkt te maken. Voornaamste concurrent voor de 1e plek is DOV met kopman Erik Heemskerk. Voor SVE is dit geen onbekend team, twee seizoenen geleden zaten de teams ook al samen in de poule in de 2e divisie en in de 3e divisie troffen de teams elkaar ook al eerder. Twee seizoenen geleden won SVE de onderlinge ontmoetingen overtuigend met 7-3 en 8-2, alle reden om met vertrouwen naar komend seizoen uit te kijken.

Is het dan een uitgemaakte zaak? Absoluut niet. DOV mag niet onderschat worden en ook de overige teams in de poule zijn niet zomaar verslagen. Zo heeft promovendus BIT.nl 2 zich versterkt met Yorick Schurink en Simone de Klerk. Als zij allebei spelen is het een moeilijk te kloppen team. Daarnaast hebben Spaarne en Oni ook een degelijk team staan. Als SVE echter naar vermogen presteert, dan zou elke wedstrijd dit seizoen gewonnen moeten kunnen worden.

Zaterdag trapt SVE af met een thuiswedstrijd tegen promovendus Alexandria. Omdat Quinten een weekend Londen heeft geboekt om vriend Ian de Graaf aan te moedigen tijdens het WK Pingpong in Ally Pally en Sanne dit weekend ook afwezig is, wordt er meteen al met een invaller gespeeld. Zo houden we het in ieder geval spannend.

De wedstrijd begint om 16.00 uur, samen met de wedstrijden van SVE 2 en 3 (ook 3e divisie), en Dames 1, 2 en 3 (1e, 2e en 2e divisie). Komt dat zien!

 

Jasper GraaffSVE 1 wil direct terug naar 2e divisie

Laat een reactie achter