SVE 1 zet 2e divisie C op de kop

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen zaterdag werd de vierde Super Saturday van de voorjaarscompetitie 2019 afgewerkt. SVE 1 (nummer 3 in de poule) speelde tegen koploper TOGB. Vorig seizoen werd TOGB nog kampioen in de 3e divisie, maar jeugdspelers Milo de Boer en Leroy Heemskerk ontwikkelen zich zo snel dat ze nu al aanspraak maken op het kampioenschap in de 2e divisie. Aan SVE de taak om het ze zo lastig mogelijk te maken, en dat lukte!

 

TOGB kwam in de op papier sterkste opstelling naar SVE. Ze speelden met de van Amsterdam overgekomen Clemens Bonner (dit seizoen 14x winst uit 18), de zich zeer sterk ontwikkelende Leroy Heemskerk (13 uit 18) en de piepjonge Milo de Boer (8 uit 12). Het team werd gecoacht door Michel de Boer (Eredivisiespeler en voormalig Nederlands kampioen).

SVE trad aan met kopman Jelle Goossens, Rogier Kessel en Quinten van Dissel. Jelle begon de middag tegen Leroy, die meteen liet zien hoeveel beter hij is geworden. Jelle kwam niet onder Leroy’s druk uit en moest verrassend met 0-3 de zege laten aan Leroy. Vanaf dat moment was het echter SVE-tijd. Rogier liet de winst tegen Milo nog bijna glippen, maar na een 2-0 voorsprong wist hij uiteindelijk de 5e game in zijn voordeel te beslissen met een randbal: 12-10. Quinten van Dissel trad daarna aan tegen Clemens. Quinten was dit seizoen nog niet in grootse vorm, maar dat was zaterdag volledig anders. In drie overtuigende games versloeg hij Clemens. Vervolgens kwam de grootste verrassing: Jelle en Quinten wonnen ook het dubbel! Voor het eerst dit seizoen werd er dus een dubbelspel gewonnen.

Naast Quinten verkeerde ook Rogier in blakende vorm zaterdag. Hij wist na het dubbel Leroy te verrassen met sterk spel en schoof hem met 3-1 aan de kant. Een 4-1 voorsprong en het publiek begon langzaam te geloven in een sensatie. Kopman Jelle moest er vervolgens 5-1 van gaan maken tegen Clemens, maar Jelle bleek zaterdag juist niet in topvorm. Op pure wilskracht kwam hij in de 5e game echter toch bovendrijven en pakte hij het vijfde punt voor SVE. Quinten versloeg vervolgens probleemloos Milo met 3-0, waarna Clemens tegen Rogier het tweede punt voor TOGB pakte. In de uitwedstrijd won Rogier nog makkelijk van Clemens, maar nu liet hij in de 2e game kansen liggen om op een 2-0 voorsprong te komen en lag het momentum daarna bij Clemens.

Het eindschot was gelukkig weer voor SVE. In een heel close partij won Quinten met 3-1 van Leroy en pakte zo een prachtige hattrick. Vervolgens won Jelle ook nog van Milo, die zaterdag weinig indruk kon maken. Later viel te lezen dat hij zich niet helemaal fit had gevoeld.

Wie pakt het kampioenschap?

Een prachtige 8-2 overwinning dus voor de helden van SVE. Met deze overwinning zetten onze heren de 2e divisie C volledig op zijn kop. Bergeijk, dat met 7-3 won van Sittard, heeft de koppositie nu overgenomen met één punt voorsprong op TOGB. SVE volgt op twee punten daarachter. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan en SVE heeft dus nog kans op het kampioenschap, al wordt het niet makkelijk. Aanstaande zaterdag speelde SVE uit tegen Kluis (thuis werd 8-2 gewonnen), terwijl TOGB en Bergeijk tegen elkaar spelen. In de heenwedstrijd won Bergeijk dit met 6-4.

Zaterdag dus de uitgelezen kans voor SVE om het nog spannender te maken in de poule. Op 20 april volgt de afsluiting van het seizoen – met spetterend feest in de avond – tegen nummer 4 SKF. TOGB speelt dan thuis tegen nummer 5 Sittard, Bergeijk uit tegen nummer 6 Kluis.

Wie er kampioen gaat worden is dus nog even koffiedik kijken. SVE kan het heel spannend maken door zaterdag dik te winnen van Kluis. Bergeijk heeft het kampioenschap daarentegen volledig zelf in de hand. Spelen ze twee keer met de drie sterke mannen (Bottram, Tournelle en Van Gemert), dan lijkt het kampioenschap een zekerheidje. TOGB zal zaterdag tegen Bergeijk dan ook boven zichzelf uit moeten stijgen, willen ze nog aanspraak maken op het kampioenschap.

Jasper GraaffSVE 1 zet 2e divisie C op de kop

Laat een reactie achter