SVE 2 goed uit de startblokken

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen seizoen degradeerde team 2, toch wel teleurstellend, uit de 3e divisie. Vooral de uitwedstrijd (7-3 nederlaag) tegen nummer laatst Maastricht staat daarbij nog in het geheugen gegrift. Deze competitie gaan de mannen op zoek naar eerherstel in de Hoofdklsse, door kampioen te worden en terug te promoveren. Nestor Remco is daarbij vervangen door jeugdig talent Nena.

Op papier is SVE waarschijnlijk het sterkste team in de poule. Peter Marijn en Jan Mulder moeten bij de beste spelers uit de competitie worden gerekend, Sean moet in staat zijn een procentje of 60 te spelen en Nena, die een paar keer meedoet, moet een procentje of 30/40 weten te behalen. Voornaamste concurrentie voor het kampioenschap moet komen van Hilversum. Zij hebben twee jeugdige talenten (Patrik Roest en Heleen Hop) gecombineerd met veel ervaring van André Louwen, Rens Pater en Caspar Veenboer. Afhankelijk van de opstelling in de onderlinge duels kan dat mooie clashes op gaan leveren tussen SVE en Hilversum.

In ieder geval trapte SVE vorige week af tegen Woerden 1, dat vorig seizoen in de Hoofdklassepoule met SVE 4 nog het kampioenschap uit de handen zag glippen tijdens de laatste speeldag. Tegen SVE 2 bleek wel dat die poule van vorig seizoen een Mickey Mouse poule was, want nu kwam Woerden er totaal niet aan te pas. Edwin Deisting wist knap te winnen van zowel Sean als Peter; Mark Makkink en onze eigen jeugdspeler Tim waren daarentegen driemaal vrij kansloos: 8-2.

Gisteren stond alweer de tweede wedstrijd op het programma tegen SVO 2, waarbij Maarten Uijens moest invallen. Veel zwakker werd het team daar niet van, want hij won bijna 3 potten. In Rouwhorst moest hij na 12-10 in de 5e echter zijn meerdere erkennen. Eerder had Sean ook al van Rouwhorst verloren. De andere wedstrijden gingen overtuigend naar SVE, waardoor er dus weer met 8-2 gewonnen.

Met 16 punten uit 2 kan dus gesproken worden van een goede start van het seizoen. Vooral Jan Mulder is tot nu toe ongenaakbaar. Volgende week vrijdag wordt er uitgespeeld tegen Hilversum. De tegenstand zal dan een stuk heftiger zijn!

Jasper GraaffSVE 2 goed uit de startblokken

Laat een reactie achter