SVE 3 en 4 rise to the top in Hoofdklasse A en B

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

De heren van SVE 3 en 4 hebben dit weekend uitstekende zaken gedaan in respectievelijk de Hoofdklasse A en B. Voor beide teams stond een kraker op het programma tegen de – tot dat moment – koplopers van de poules.

Vrijdag speelden voor SVE 3 Wai Jor, Peter en Jasper tegen Almeerspin 1. Zoals verwacht kwam Almeerspin in de sterkste opstelling met Franky, Wesley en Dennis. SVE liet er echter geen gras over groeien en liep snel uit naar een 3-1 voorsprong. Het bleef toch heel de avond spannend, want Jasper is zijn topvorm van de afgelopen maanden kwijt en kon niet in de buurt van een overwinning komen tegen de sterke Almeerspinners. Gelukkig voor SVE 3 was Wai Jor weer eens ongenaakbaar en liet Peter weer eens wat van zijn oude vorm zien, door overtuigend van zowel Franky als van Dennis te winnen. Eindstand 6-4, waardoor SVE de koppositie overneemt met nu twee punten voorsprong op Almeerspin. VTV verloor verrassend met 6-4 van Woerden, waardoor VTV nu op 4 punten achterstand derde is in de poule.

Zaterdag speelde SVE 4 ook in de sterkste opstelling tegen koploper Rega. Rega kwam opvallend genoeg opdagen in hun – op papier – zwakste opstelling, zonder sterkhouders Tim de Graaf en Robin Luyer. De wedstrijd was daardoor van meet af aan een ongelijke strijd, want Aart-Jan, Michel en Philip konden het de ervaren SVE’ers maar zelden moeilijk maken. Pas op 9-0 won Michel in een lange wedstrijd verdiend van Ron, waarmee hij de eer redde voor Rega. Ook SVE 4 pakt hierdoor de koppositie in de poule, met de aantekening dat Hilversum 9 punten minder heeft met een wedstrijd minder gespeeld. Rega is voorlopig 2e in de poule met 3 punten achterstand op SVE.

Hoewel beide SVE-teams twee wedstrijden voor het einde de koppositie in handen hebben, is er nog niks beslist. In poule A heeft Almeerspin naar het lijkt nog steeds de beste papieren. Zij spelen nog tegen nummer 4 Shot en nummer laatst UTTC. SVE 3 moet daarentegen vrijdag naar het ontketende Woerden en in de laatste week thuis tegen sterke nummer 3 VTV.

SVE 4 lijkt in poule B wel de beste papieren te hebben op het kampioenschap. Zij spelen net als Hilversum nog een keer tegen Rega, maar spelen eerst vrijdag nog thuis tegen nummer laatst Almeerspin, Als dat net als de uitwedstrijd kan resulteren in een dikke overwinning dan zetten de mannen een grote stap richting het kampioenschap en promotie naar de derde divisie.

Wordt vervolgd!

Jasper GraaffSVE 3 en 4 rise to the top in Hoofdklasse A en B

Laat een reactie achter