SVE 3 en 4 verstevigen koppositie Hoofdklasse

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Vorige week heroverde zowel SVE 3 als 4 de koppositie in respectievelijk de Hoofdklasse A en B. Gisteren lukte het beide teams de leidende positie met nog één wedstrijd te gaan te versterken. Beide teams boekten een mooie overwinning.

SVE 3 speelde uit tegen Woerden, dat 5e staat maar de laatste weken een stuk beter voor de dag komt. Ze hebben SVE 3 daarmee mede in het zadel geholpen, want Woerden snoepte de laatste 2 weken SVE’s concurrenten Almeerspin en VTV respectievelijk 5 en 6 punten af. SVE 3 stond gisteren dus voor de zware taak de opmars van Woerden te stuiten, in de wetenschap dat concurrenten Almeerspin en VTV in hun wedstrijden tegen Shot en UTTC wel eens flink wat punten konden pakken.

SVE 3 beleefde gelukkig een droomstart. Maarten liet in de openingswedstrijd weinig heel van de man in vorm Tim van der Leeden, waarna Sean toch wel verrassend wist te winnen van Woerdens kopman Edwin Deisting. Onze kopman Wai Jor bleef uiteraard niet achter, hij wees Stephan Bont met 3-0 terecht. Omdat Sean en Wai Jor daarna ook met overmacht het dubbel pakten stond het al snel 4-0. Woerden gaf zich echter niet gewonnen. Stephan wist zowel van Sean als Maarten te winnen, terwijl ook Edwin van Maarten won. Wai Jor, die tijdens de thuiswedstrijd zijn enige nederlaag van dit seizoen moest slikken tegen Edwin, kwam dit keer goed weg tegen Edwin door met 11-9 in de vijfde te winnen, met behulp van wat geluksballen. Sean zette in de spannende laatste wedstrijd tegen Tim uiteindelijk het 7e punt voor SVE op het scorebord, door met 11-5 in de 5e game te winnen.

Ondertussen bleek Almeerspin met 5-5 gelijkgespeeld te hebben tegen Shot, terwijl VTV met 9-1 gewonnen had van UTTC. SVE heeft daardoor nu twee punten voor op VTV en vier punten voor op Almeerspin. Over twee weken speelt SVE 3 op vrijdag thuis tegen VTV, in de wetenschap dat 6 punten genoeg zijn voor het kampioenschap. Mocht Almeerspin niet met 10-0 winnen van UTTC, dan is ook 5-5 genoeg om kampioen te worden. De vorige keer speelden we 5-5 gelijk tegen VTV, dus makkelijk zal het zeker niet worden.

SVE 4 speelde ondertussen thuis tegen Almeerspin. Concurrent Hilversum heeft twee wedstrijden verzet naar de inhaalweek van van volgende week, dus de stand in de poule is wat vertekend. SVE won gisteren makkelijk met 8-2, alleen Ron verloor een potje en het dubbel werd verloren. In de tussenstand heeft SVE nu 11 punten voorsprong op Rega (met nog een inhaalwedstrijd tegen Hilversum tegoed) en 17 punten punten voorsprong op Hilversum (met nog inhaalwedstrijden tegen VTV en Rega tegoed). Na verwachting zal Hilversum na die wedstrijden dicht in buurt staan van SVE. Op vrijdag 2 december volgt dan de beslissing, als SVE 4 uit tegen Rega speelt en Hilversum thuis tegen nummer 5 VTV. Op papier heeft Hilversum dus een gunstiger programma, maar SVE zal zich niet makkelijk gewonnen geven.

Jasper GraaffSVE 3 en 4 verstevigen koppositie Hoofdklasse

Laat een reactie achter