SVE 3 is fantastisch

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Van de vier hoogste teams bij SVE (2x 3e div en 2x HK) is er eigenlijk maar één team dat er echt bovenuit steekt qua prestaties, en dat is natuurlijk team 3! Team 1 en 2 hadden slechts twee wedstrijden gespeeld en liepen beide al tegen een flinke nederlaag aan. Er werd even gebeld met de bond en die besloot om direct een maand pauze in te lassen zodat onze zogenaamde toppers nog wat langer kunnen trainen met die oooh zo nare plastic bal. Team 4 presteert best aardig (in de zwakkere HK-poule) en staat knap gedeeld 4e, ondanks dat de tegenstanders alleen tegen hen met hun sterkste opstelling aantreden, aldus de klagende vader Jasper. Wat een pech, wat een pech…

Nee, voor topprestaties moeten we toch echt naar het jonge team 3 kijken. 34 punten uit 5 wedstrijden en daarmee soeverein aan kop (Huizen heeft een wedstrijd minder, red.). Waar is dat nou aan te danken? Aan Arthur die in de eerste wedstrijd tegen Elan in zijn eentje de schade beperkt hield met een hattrick en de dubbel? Aan Timeas die bij zijn debuut in de HK, uit tegen UTTC, slechts 1 game verloor en zich tijdelijk kopman mocht noemen? Aan Mees die steeds beter in vorm raakt en na de eerste wedstrijd alleen nog maar 2-tjes en 3-tjes  heeft neergezet? Aan nestor van het team, Luc, die met zijn beperkte spel toch gewoon 100% staat (6 uit 6)? Aan Maarten die ook debuteert in onze HK en na een stroeve start zowel twee potjes tegen het sterke Bijmaat als Huizen wist te winnen (en nu op 58% staat)? Of aan onze dubbel die nog steeds ongeslagen is (Arthur/Mees 3x, Mees/Maarten 1x en Luc/Maarten 1x)?

In ieder geval geldt voor team 3 dat er geen gezeur is om teamopstellingen, pech, overtollige bierconsumptie, trainingstekorten, plastic ballen of andere bijzaken. Misschien is dat wel de gouden tip voor de overige teams: Willen jullie het net zo goed doen als wij, laat dan gewoon je talent spreken… éérst achter de tafel en dán pas aan de bar.

Voor ons is het in ieder geval duidelijk: Het degradatiespook is nu definitief verjaagd en het kampioenschap lijkt vergeven, dus wij zijn veilig. Maar je weet het nooit! Misschien komt Luc wel geblesseerd thuis na één van zijn tango-avonden en moeten we het zonder onze kopman én chauffeur gaan doen. Of Timeas verspreidt wederom een griepvirus dat alle talenten van SVE een vormcrisis in helpt. Of Maarten wordt eindelijk toegelaten tot Mensa. Behalve dat kan ons gelukkig weinig meer gebeuren, dus we kijken uit naar een ontspannen tweede helft van de competitie waarin we hopelijk nog een paar verrassende uitslagen neer kunnen zetten.

Was getekend,

Team 3: Luc, Mees, Arthur, Timeas, Maarten

Jasper GraaffSVE 3 is fantastisch

Laat een reactie achter