SVE 3 kampioen in de Hoofdklasse!

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Het hele seizoen heeft er een geheimzinnige radiostilte gehangen rondom team 3. In een poule waar vooraf geen duidelijke kampioenskandidaat was, bleef het de hele competitie dicht bij elkaar en werd het steeds duidelijker dat SVE 3 mee kon doen om het kampioenschap! Om alle trouwe supporters en lezers bij te praten een korte samenvatting van de competitie en de afsluitende nacht in de kroeg (door Maarten).

Vooraf was de doelstelling duidelijk: Degradatie ontlopen zou geen probleem moeten zijn en als het mee zou zitten konden we misschien omhoog kijken. Zeker met het vers aangekochte talent in de vorm van Rob Seldenrijk lagen er kansen. Daarentegen was Luc al maandenlang met zijn scriptie bezig, waardoor hij pas na de 3e wedstrijd in zou stromen met de nodige trainingsachterstand.

De eerste wedstrijden werden er door geen enkel team grote uitslagen neergezet. De eerste opvallende uitschieter was onze 8-2 nederlaag tegen SVO waardoor we ineens ver achter leken te liggen. Gelukkig maakten de concurrenten het elkaar lastig waardoor alles dicht bij elkaar bleef. Alleen HTTC liep langzaam maar zeker uit door enkele ruimere overwinningen, maar bleef in het vizier van SVE, SVO en Elan. Hilversum en het vooraf hoger ingeschatte VTV leken de degradanten te zijn.

In de tweede helft bleven Rob en Mees de kar trekken door gemiddeld minimaal 2 van de 3 potjes te pakken. Ook Luc hervond z’n wedstrijdritme, waardoor Maarten het zich kon veroorloven wat wisselvallige resultaten neer te zetten. Ook werd ondertussen duidelijk dat er eigenlijk geen enkel ander team was dat graag wilde promoveren naar de 3e divisie omdat er dan op zaterdag gespeeld moet worden. Al met al werd er in de tweede helft geen enkele returnwedstrijd meer verloren. Een grote meevaller was dat de toenmalige nummer 1 HTTC in de één-na-laatste wedstrijd net als wij 8-2 onderuit ging uit bij SVO. Zo zie je maar, dinsdagavond in de Meern is altijd lastig. Door onze ruime overwinning op VTV in die week stonden we uit het niks op de eerste plek met de laatste wedstrijd tegen HTTC nog voor de boeg! Zou SVE 3 dan toch een kans maken op het kampioenschap?

Afgelopen vrijdag stonden we dus in Houten. De wedstrijd die je wist dat zou komen was eindelijk daar. Vier punten waren nodig om het kampioenschap af te dwingen. Van tevoren was er al inside informatie tot ons gekomen dat de kopman van het team niet mee zou doen en dat ook HTTC niet stond te popelen om 3e divisie op zaterdag te spelen, dus Mees besloot om als eye-candy achter Matthijs van Nieuwkerk te zitten in De Wereld Draait Door en Luc verkoos een vakantietripje naar Barcelona boven een avondje Houten.

De eerste twee wedstrijden werden overtuigend gewonnen door Maarten en Rob, waarna Mees precies op tijd voor zijn wedstrijd terug was van de DWDD-studio’s. Hij speelde goed, maar moest duidelijk nog ff opwarmen. Rob en Maarten pakten daarna ook het dubbel en het was duidelijk dat het een kwestie van tijd was voordat het vierde punt binnengehaald zou worden. Rob had weinig kans in zijn tweede wedstrijd, maar daarna was het Mees die in een spannende wedstrijd met de mooiste rally van de hele competitie Rens versloeg en daarmee het kampioenschap binnenhaalde. Om het massaal toegestroomde publiek in de vorm van Remco te behagen werden de overige wedstrijden gewoon gespeeld wat nog tot enkele leuke potten leidde. De punten werden verder eerlijk verdeeld, waardoor er pas ver na twaalven een 4-6 eindstand genoteerd kon worden. Kopman Rob ontkurkte de fles weeïge Jumbo-champagne en we konden toasten op ons kampioenschap in deze toch wel gekke competitie. Vrij vlot stapten we bij Remco (‘Moet ik hier nu links of rechts?) in de auto om ons aan te sluiten bij het kampioensfeest van team 2. Het had weinig gescheeld of ze waren gedegradeerd tot team 3, maar ondanks de 7-3 nederlaag hadden ook zij genoeg punten verzameld voor het kampioenschap.

Eenmaal terug bij SVE was er geen flesje Hertog Jan meer in de koelkast te vinden. Het was een voorteken. Bij gebrek aan beter toverde Maarten een tweede fles zoete bubbelmeuk tevoorschijn, maar al snel werd duidelijk dat de avond elders voortgezet zou worden. Zoals zo vaak bij SVE betekent elders de ‘Derrick’, sponsor van SVE en de foutste kroeg van Utrecht… en daarmee de perfecte uitgaansgelegenheid voor tafeltennisgespuis. Het clubhuis droop langzaam leeg en na wat strubbelingen met Robbert zijn fietsketting (‘Ik ben dan wel geen beta, maar zó kan ik niet fietsen, djiezus’) was het tijd om een dansje te wagen in de stad. Zoals altijd wordt het minstens drie keer zo druk als SVE binnen komt stormen, maar daar zijn ze ondertussen wel aan gewend. Er waren dit keer zelfs 5 andere verenigingen gespot en zelfs spelersaanhang zonder bijbehorende SVE’er! Hij was waarschijnlijk de verstandigste van de avond, want zoals het een competitie-afsluiting betaamt is er weer het één en ander uit de hand gelopen.
Al gauw werd bier verruild voor mixdrankjes en shotjes om de smaakpapillen wakker te schudden tussen de overvloed aan bier. Vrouwen zochten de minst handtastelijke mannen op om een dansje te wagen, omdat door de nodige alcohol-consumptie niet iedereen meer het tact en intellect had het vrouwelijk schoon onbetast te laten. Naar verluid heeft dit tot minstens één slachtoffer geleid die aan het revalideren is, het aantal lichtgewonden loopt in de tientallen.

Verder aasde Rogier (‘Zo soepel in de heupen kan ik écht niet!’) op kwetsbare vrouwen die bij de homo van het stel een blauwtje opliepen. Timeas werd helaas voor hem vooral door mannen aan z’n stropdas getrokken, terwijl Max (‘Ik moet nu echt gaan…. oke nog ééntje dan’) naar verluid thuis kwam met de fiets en sleutels van Ron die zonder succes probeerde vrouwen te behagen met massages aan de bar en uiteindelijk door Jan M in een taxi naar huis is gezet.

Kortom; Het was een nacht die je normaal alleen in films ziet. Zoveel mensen, zoveel verhalen, dat mag duidelijk zijn. Deze avond alleen al heeft Derrick heeft z’n sponsorgeld er waarschijnlijk weer uitgehaald. De komende weken zullen ze het rustiger hebben nu de competitie voorbij is. Wanneer de voorjaarscompetitie begint kunnen ze zich weer opmaken voor het zootje ongeregeld. Het zal dan vooral druk worden op de zaterdagen, want dankzij deze mooie tafeltennisavond heeft SVE er in ieder geval weer twee extra landelijke teams bij!

Jasper GraaffSVE 3 kampioen in de Hoofdklasse!

Laat een reactie achter