SVE 4 pakt ook Gispen 1 in

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper Graaff1 Reactie

Gispen uit op een maandagavond. Ik geloof niet dat iemand daar heel vrolijk van wordt. Wij in ieder geval niet, dus wat ons betreft worden dit soort initiatieven snel verboden. Zo had Sean, die sinds een tijdje het uitgaansleven ontdekt heeft, nog last van een flinke kater en dito slaaptekort en ik (Jasper) stond stijf van de spierpijn van het tennissen op zondag. En Maarten deed alsof hij baalde dat hij niet bij de softbalwedstrijd van Nick kon zijn (Nick liet zich daar overigens niet door van de wijs brengen, haalde een onmogelijk geacht slagpercentage van 0.800 en won ruim!).

Anyhow, we moesten eraan geloven. In het autotje van Anouk togen we naar Culemborg. Na twee redelijke uitslagen tegen de twee sterkste tegenstanders uit de poule (WIK en Over ’t Net) hoopten wij nu op een mooie overwinning tegen Gispen. Gispen dat tot dan toe nog niet had gespeeld omdat de eerste twee wedstrijden waren verplaatst. Gispen, dat een Chinees die ooit 3e divisie heeft gespeeld heeft laten invliegen, die naar verluid ergens in een Vietnamees restaurant werkt, maar toevallig deze maandagavond niet kon spelen. Gispen met good old Rob te Boekhorst, die het onze eigen Robbert Bod al zo vaak moeilijk heeft gemaakt.

Gispen bleek een sterk team te hebben. Rob, Gerard en Thomas staan allemaal meer dan hun mannetje in de 1e klasse, waardoor er meerdere spannende en enerverende wedstrijden werden gespeeld. Vooral de potten van Sean en mij tegen Gerard waren lange krakers. Met enig geluk (netbal op 9-9) won ik met 11-9 in de 5e en ook Sean had wat geluk nodig op het eind om Gerard te verslaan.

Sean had verder helaas niet zijn beste vorm meegenomen uit het weekend en leek achter de tafel soms meer te praten dan te bewegen. Hij verloor vrij kansloos van Thomas, maar wist uiteindelijk wel weer knap van zowel Rob als Gerard te winnen. Ook Maarten stond nog niet zo goed te spelen als we van hem gewend zijn, maar hij komt net als vorig jaar weer langzaam op stoom. Het spelletje van Gerard lag hem totaal niet, maar Rob pakte hij gedegen in. Thomas versloeg hij door op matchpoint een smash heerlijk en snoeihard over te nemen, al gaf hij later toe die bal niet helemaal clean geraakt te hebben.

Zelf kwam ik alleen in de eerste pot tegen Gerard in de problemen. Omdat ook de dubbel samen met een – in die pot weergaloze – Sean gewonnen werd, bracht dat de uitslag op een mooie 8-2 voor SVE! We dronken nog even snel een biertje, waarbij twee van de drie tegenstanders nog eerder dan wij vertrokken waren – waarom dan op maandag spelen mensen? – en vertrokken weer naar Utrecht om nog enigszins op tijd in bed te liggen. De wakker ging weer veel te vroeg.

Met 19 uit 3 tegen de op papier drie sterkste tegenstanders zijn we zowaar prima begonnen aan de competitie. De komende twee wedstrijden tegen Hilversum en Laren moet blijken of wij zoals gewenst mee kunnen doen om het kampioenschap.

Jasper GraaffSVE 4 pakt ook Gispen 1 in

Reacties

Laat een reactie achter