SVE 4 vecht voor laatste kans

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Zoals jullie ondertussen wel weten heeft SVE 4 ontzettend veel pech dit seizoen. Desondanks hebben we nog een heel kleine kans op het kampioenschap. Omdat de andere teams namen ook niet bijzonder veel punten sprokkelen, kan je in deze poule kampioen worden met minder dan 60 punten. Na zes wedstrijden stonden wij slechts op 30 punten, maar in de afgelopen twee weken hebben we een kleine inhaalrace ingezet.

Twee weken terug werd er met 8-2 gewonnen van nummer laatst Bunshot, het beste resultaat van het seizoen. Vooral Wurff was op dreef met een drietje, een zeldzaamheid in SVE 4 deze competitie. Daarna werd er afgelopen donderdag ook nog eens optimaal gepresteerd met een 7-3 overwinning uit bij Effect. We staan nu dus op 45 punten uit 8 en dat geeft een kleine kans op het kampioenschap.

UTTC noteerde vorige week een 6-4 tegen SVO, waardoor zij nu op 40 punten uit 7 staan. Gispen staat op 44 punten uit 7. Hun onderlinge strijd werd echter op 4-5 voor Gispen en 2-2 in de laatste pot gestaakt vanwege een aggressieve Culemborger. Afhankelijk van wat de tuchtcommmissie gaat beslissen zal UTTC maximaal 5 punten erbij krijgen (dan 45 uit 8, gelijk met ons) en Gispen maximaal 6 (50 uit 8, 5 meer dan wij).

Deze vrijdag spelen wij thuis tegen Gispen. Om kampioen te kunnen worden zullen we minimaal met 7-3 moeten winnen. Normaal geen onmogelijke opgave, maar met alle pech van dit seizoen wordt het een hels karwei. We rekenen dus nergens op, maar gaan onze uiterste best doen om het nog spannend te maken. In de laatste week Gispen vervolgens op maandag thuis tegen Effect, terwijl wij op vrijdag thuis spelen tegen SVO. Mochten we nog kans maken, dan weten we dus precies welke uitslag wij die vrijdag nodig hebben. Met een beetje extra pech is het echter afhankelijk van de tuchtcommissie wie er kampioen gaat worden in deze poule! Ook UTTC kan namelijk nog niet uitgevlakt worden. Morgen spelen zij uit tegen Effect, volgende week uit tegen Bunshot. Met twee goede uitslagen doen ook zij nog mee.

Kom ons allemaal aanmoedigen vrijdag. We kunnen de steun gebruiken!

Jasper GraaffSVE 4 vecht voor laatste kans

Laat een reactie achter