SVE 4 voorlopig 5e

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Anton, Jasper, Nena en nieuweling Maurice Lie hebben het (zoals verwacht) zwaar in de Hoofdklasse. Na 5-5 tegen Almeerspin en 7-3 tegen VTV, werd afgelopen vrijdag met 6-4 verloren van koploper Woerden (Jasper 2, Maurice 1, Anton 1). Zeker geen onverdienstelijke resultaten dus als debutant in de Hoofdklasse, maar genoeg voor handhaving is het voorlopig niet.

Wij zijn als team terecht gekomen in een bijzondere poule. Met twee degradanten uit de 3e divisie (Shot en VTV) zou je een heel zware poule verwachten, maar Shot staat onderaan en VTV gooit er met de pet naar.

VTV leek van tevoren dé gegadigde voor het kampioenschap. Met Bashtbavian, Balicka, Derksen en Van den Berg hebben ze vier spelers die vrijwel niets hoeven te verliezen in de Hoofdklasse. Wat wil de praktijk echter? Ze hebben er allemaal niet zo’n zin in. Balicka kan alleen op zaterdag en Bashtbavian en Van den Berg hebben allebei maar één van de drie keer meegedaan. De eerste twee wedstrijden werden dus al met een invaller gespeeld en afgelopen zaterdag werd er zelfs met twee invallers gespeeld…. Concurrent van SVE  (op papier) Almeerspin kreeg daardoor een dikke overwinning in de schoot geworpen en lijkt voorlopig niet meer te achterhalen voor ons.

Van Shot was al bekend dat ze niet mee zouden doen om de titel. Kapel en Rietveld zijn goede spelers, maar omdat Van Amersfoort en South vertrokken moeten Dietmers en Menereis het team vullen. Zij zijn op het best redelijke 1e klasse spelers, dus gaan er veel punten verloren.

Na drie wedstrijden kan de balans daarmee een beetje opgemaakt worden. Het lijkt een poule te gaan worden waarin je met 55 punten kampioen kan worden en met 50 punten kan degraderen. Elk team kan elke week winnen of verliezen en heel veel zal afhangen van de samenstelling waarin de teams op komen dagen. Woerden lijkt het meest stabiel en voert momenteel de boventoon in de poule, met Almeerspin op 3 punten. VTV staat al 9 punten achter. Willen zij nog wat, dan zullen ze dus snel zonder invallers moeten gaan spelen.

Wij staan voorlopig 5e in de poule. Drie punten voor Shot, één punt achter VTV en drie achter het tevens sterke Hilversum. Alles is dus nog mogelijk. Aanstaande vrijdag gaan we weer punten proberen te sprokkelen tegen Hilversum. De week erna moet er uit tegen Shot maar eens gewonnen gaan worden, willen we kans behouden op handhaving.

Jasper GraaffSVE 4 voorlopig 5e

Laat een reactie achter