SVE 5 begint beter dan vorig seizoen

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Na een rampzalig seizoen in het najaar is SVE 4 gedegradeerd tot SVE 5. De jonge honden zijn stiekem voorbij gestreefd door de sluwe vossen van SVE 5 (nu SVE 4), die zomaar een plek in de Hoofdklasse in de schoot geworpen hebben gekregen. Reden voor Jasper en Anton om maar weer te gaan trainen, na dat langere tijd niet of nauwelijks gedaan te hebben. De resultaten moeten dit seizoen zichtbaar worden. De 1e klasse wordt er namelijk niet bepaald sterker op. Wij zitten dit seizoen wederom met UTTC 1 in de poule en daarnaast met vier teams die uit de 2e klasse komen.

Net als vorig seizoen mocht er afgetrapt worden tegen UTTC. Ditmaal wel thuis, in tegenstelling tot vorig seizoen. Waar UTTC haar joker Gideon meenam om punten te sprokkelen (en omdat de andere spelers naar eigen zeggen ziek, bang en/of gedemotiveerd waren), verraste SVE door Anton op te stellen. Timeas had de avond erna zijn grote verjaardagspartijtje, dus die was er met zijn hoofd niet bij.

De avond begon nog goed met een nipte overwinning van Jasper op Gido, die vorig seizoen kopman was van UTTC. Erik verloor daarna zoals te verwachten viel van Gideon. Anton verloor daarna ook, toch wel verrassend, in vijven van Mark, van wie hij de zondag ervoor nog gewonnen had. Toen Erik/Jasper in het dubbel 2-0 achterkwamen zagen we de bui al hangen, maar de ruggen werden gerecht en er werd alsnog met 3-2 gewonnen: 2-2. Helaas viel daarna weer een belangrijke wedstrijd de kant op van UTTC: Erik verloor met 11-9 in de 5e van Gido. Nu zou het lastig worden nog een goed resultaat te hebben, wat ook bleek. Erik en ik wonnen allebei nog van Mark (Erik weliswaar na 0-2 achter te zijn gekomen) en daar bleef het bij. Jasper had nog kansen er 5-5 van te maken, maar hij kon een 2-1 9-7 voorsprong tegen Gideon niet verzilveren.

Na de laatste wedstrijd werden er vele bittergarnituren en de nodige biertjes genuttigd, maar dat weerhield Martin er niet van om toch ook vooral veel te praten. SVE zit dan ook voor eeuwig in zijn hart. Naar verluid werd er rond 5 uur ‘snachts afgesloten.

Concluderend kunnen we stellen dat we de competitie iets minder slecht begonnen zijn dan vorig seizoen, toen we 7-3 verloren. Dat geeft dus perspectief. Jasper lijkt daarbij zijn oude vorm weer te pakken te hebben en ook Anton liet bij vlagen zien nog wel degelijk te kunnen pingpongen. Jammer genoeg voor hem kan hij a.s. vrijdag niet mee doen tegen NSV, waar naar verwachting een flinke uitslag neer kan worden gezet. De hoop is daar het vertrouwen te tanken dat we nodig hebben om dit seizoen wél kampioen te worden.

Jasper GraaffSVE 5 begint beter dan vorig seizoen

Laat een reactie achter