SVE 5 grijpt macht in 1e klasse

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

SVE 5, bestaande uit Timeas, Khales, Ruben en Nena, wil dit seizoen kampioen worden in de 1e klasse en daarmee promoveren naar de Hoofdklasse. Daarvoor moet echter wel afgerekend worden met voornaamste concurrent UTTC, dat gedegradeerd is uit de Hoofdklasse en graag wil terug wil. Afgelopen vrijdag stond in de tweede week van de competitie al de onderlinge clash op het programma.
SVE trad aan met kopman Khales, aanvoerder Timeas en voormalig talent Ruben. UTTC trad aan met de sterke Thomas van Vessem (vorig seizoen nog meer dan 50% Hoofdklasse) en de broers Mark en Jurrian Broers. Ruben opende de avond tegen Jurrian en leek lang af te stevenen op de winst. Een 2-0 voorsprong was echter niet aan hem besteed; Jurian vocht zich knap terug. Daarna ging het snel. Timeas wist kopman Thomas in drie close games te verschalken, waarna Khales in een spannende pot met Mark wist af te rekenen. Het dubbel ging daarna overtuigend naar SVE en Timeas won zijn tweede wedstrijd van Jurrian. SVE stond daarmee opeens op een onverwachte 4-1 voorsprong.

Het bleef echter nog even spannend, want Ruben verloor daarna wederom een wedstrijd in 5 games, ditmaal van Mark. Het bleek echter de laatste wedstrijd te zijn die SVE 5 zou verliezen die avond. Khales won ondanks een 0-2 achterstand in games van Thomas, waarna Timeas overtuigend Mark aan de kant zette. Daarna won Khales, wederom in vijf games, van Jurrian en pakte Ruben wél zijn laatste 5-gamer door Thomas te verslaan.

Al met al een prachtige uitslag van SVE. Op 2 of 3 wedstrijden na was elke pot spannend, dus de uitslag is wellicht wat geflatteerd, maar dat maakt de overwinning niet minder lekker. SVE 5 heeft nu na twee wedstrijden al een welkome voorsprong van 7 punten op UTTC, wat op papier de enige concurrent lijkt te zijn voor het kampioenschap. Aanstaande vrijdag mag SVE 5 uit naar Bijmaat 1 in een poging de voorsprong verder uit te breiden.

Jasper GraaffSVE 5 grijpt macht in 1e klasse

Laat een reactie achter