SVE 5 weet pech tot een minimum te reduceren

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen vrijdag mochten de jonge honden van SVE 5 hun eerste uitwedstrijd spelen van het seizoen. Jasper “Wat een Pech!” Graaff, Timeas “Godfried van Bouillon!” Schim van der Loeff en Erik “Quelle horreur!” van der Wurff namen deze week de honneurs waar voor Anton “Anton!” Boonen, die naar verluid bij de fitnessclub in Utrecht voorbereidingen trof voor zijn aanstaande huwelijk. De scherpe lezer merkt op dat het team waarschijnlijk het record breekt voor het meeste aantal ‘f’-en ooit in de achternamen van een team in de geschiedenis van het tafeltennis. Tegenvoorbeelden zijn welkom bij de redactie.

Enfin, we moesten uit naar één van de drie tafeltennisclubs die het pittoreske Nieuwegein rijk is: NSV. Terwijl Jasper liet zien dat Max Verstappen wellicht toch niet hét talent van de Nederlandse formule1-sport is, speculeerden we driftig waar deze geheimzinnige initialen voor zouden kunnen staan. Nuttige StadsVerdiensten? Nutteloos SpeculaasVerbond? Natte StinkdierenVereniging? We wisten het niet en zijn er ook niet achtergekomen.

Na een korte zoektocht werden we in een oud-Hollandse boerderij hartelijk ontvangen door de tegenstanders. Het gure, koude winterweer werd effectief bestreden in een zaal die qua luchtvochtigheid en warmte niet onderdeed voor de “Salar de Uyuni” zoutvlakte in Bolivea. Deelnemers aan het overuurmakende roddelorgaan van SVE weten waar deze Zuid-Amerikaanse topografische kennis bij team 5 opeens vandaan komt.

Enfin, nadat Jasper een vlugge 3-0 winst noteerde in de eerste wedstrijd, werd de spannendste en mooiste wedstrijd van de avond uitgevochten door Timeas en Martijn Alblas. Verdediger Martijn wist Timeas tot wanhoop te drijven door de meest onwaarschijnlijk ballen terug te toveren. Er zaten een aantal fenomenale balwisselingen bij. Uiteindelijk zegevierde Timeas met 11-9 in de vijfde game. Volgend op een vlugge winst door Erik werd er nog een spannende wedstrijd uitgevochten in het dubbel. Na een korte labiele periode van Jasper in de vierde en vijfde game wisten Jasper en Erik toch nog het dubbel naar de juiste kant te slepen.

Hierna ging het snel: Jasper noteerde met uitstekend spel in totaal drie overwinningen met 3-0 en Timeas wist de rest van zijn partijen ook min of meer overtuigend te winnen. Alleen Erik speelde nog een zenuwslopende wedstrijd tegen Martijn. Na 2-0 en 8-4 te hebben voorgestaan, stokte de benzinemotor van Erik en kwam de dieselmotor van Martijn op gang. Uiteindelijk werd ook deze wedstrijd door Erik, met het nodige geluk, gepakt met twee punten verschil in de vijfde game. Dit resulteerde in de eerste 10-0 overwinning van de afgelopen jaren voor de teamgenoten van SVE 5.

Het lijkt er nu dus op dat er een correlatie bestaat tussen de hoeveelheid pech die een SVE-team ondervindt en welk nummer het team heeft. De teams met een even nummer lijken geterroriseerd te worden door pech, terwijl de teams met een oneven nummer lijken te worden gespaard. Dit soort belangwekkende onderzoeksvragen worden over het algemeen door wetenschappers in de sociale wetenschappen beantwoord. De geruchten gaan dat dr. Boonen een onderzoeksteam met deze onderzoeksvraag gaat leiden. Totdat dit onderzoek gedaan is, zou het zo maar kunnen dat de sluwe, oude vossen van het voormalige SVE 5 een moeilijk seizoen tegemoet gaan als het spiksplinternieuwe SVE 4 in de hoofdklasse…

Jasper GraaffSVE 5 weet pech tot een minimum te reduceren

Laat een reactie achter