SVE 8 staat alweer op degraderen

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Bijna halverwege de competitie lijkt het weer een moeilijke strijd tegen degradatie te worden voor SVE 8 (Marco, Max, Obbe en ondergetekende).

Na 3 seizoenen waarin we eigenlijk al gedegradeerd waren, maar elke keer door de mooie praatjes van Jasper toch in de 2de klasse mochten blijven, hadden we dit seizoen goede hoop dat we het op eigen kracht konden behalen o.a. door versterking met Obbe. Jammer genoeg zijn de hoge verwachtingen van onze pinch-hitter nog niet waar gemaakt. Misschien is het verschil tussen het Franse en Nederlandse competitie toch nog even wennen? Bier drinken na de wedstrijd i.p.v. wijn en vette teamschotels i.p.v. stokbrood met knoflookboter. Of misschien moet Obbe de echte SVE sfeer nog even proeven, binnenkort gaat hij een keer mee de stad in dus daarna moet het helemaal goed komen!

Na 4 wedstrijden laat onze eerste overwinning nog steeds op zich wachten (3-7, 4-6, 5-5 en 4-6). Van tevoren hadden we wel gerekend op een mooie overwinning op HTV 1 maar de transfer van Rick Meijer van VITA heeft daarmee roet in het eten gegooid. De vorig jaar 0% spelende teamgenoot is vervangen door iemand die ineens 75% speelt. DAAR hadden wij geen rekening mee gehouden! Ook bij de andere wedstrijden was de uitslag soms wat geflatteerd, waardoor wij zeker wel kansen op verbetering zien in het 2de deel.

ATC Almere 2, Almeerspin 4, HTV 1 en Bijmaat 5 zijn allemaal redelijk aan elkaar gewaagd. Met nu 7 punten verschil tussen nr 1 en 4 kan er nog veel gebeuren in de 2de competitiehelft. Als 5de met 1 wedstrijd minder gespeeld staan wij nu 10 punten achter op de nr 4 Bijmaat. Om aanspraak te houden op de 4de plek is volgende week een grote overwinning nodig tegen het zwakke Hilversum 14 die nu al wel vrij zeker is van degradatie na maar 6 punten behaald te hebben in 4 wedstrijden.

De overwinningen willen ook nog niet binnenstromen bij ons als individuen. Max en Marco staan nu beide 3/9, Obbe 4/9 en ik nu 5/9. Na 1 seizoen even hebben moeten wennen aan het verschil tussen de 2de en 3de klasse heb ik nu m’n draai wat beter gevonden en moet ik dit percentage wel vast kunnen houden. Ook de tactische keuze van mij om de uitwedstrijden naar ATC en Almeerspin niet mee te doen werpt hopelijk zijn vruchten af. Naast dat het beide goede teams zijn is er ook bij beide clubs geen bier te verkrijgen in hun kantine en is het gewoon ver naar Almere. Goede keus dus om niet mee te doen! 😉

We zullen wel zien hoe de 2de helft van het seizoen gaat lopen. Maar 1 ding is duidelijk, we zullen nog hard moeten knokken om er (op eigen krachten) in te willen blijven. Volgende week eerst knallen tegen Hilversum!

Niels

Jasper GraaffSVE 8 staat alweer op degraderen

Laat een reactie achter