SVE bestelt 80 zonnepanelen

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper Graaff1 Reactie

De kogel is door de kerk. Het bestuur van SVE heeft vorige week besloten in zee te gaan met New Solar BV en hen de opdracht te gunnen tot plaatsing van 80 zonnepanelen. Er is nog één maar: SVE moet in aanmerking komen voor de nieuwe subsidieregeling van de overheid. Op 4 januari gaat de subsidieaanvraag de deur uit, de verwachting is dat na toekenning van de subsidie nog voor het begin van de zomer de zonnepanelen geplaatst zijn.

Namens SVE heeft Freerk Veldkamp zich sinds ongeveer 1,5 jaar druk bezig gehouden met een duurzaamheidsproject. Dat resulteerde afgelopen jaar in het plaatsen van LED-verlichting door heel het gebouw. Nu krijgt het tweede project dus definitief vorm: zonnepanelen op het dak. Freerk heeft in samenwerking met VSU (Vereniging Sport Utrecht) en een aantal andere Utrechtse sportverenigingen een traject doorlopen waarvan de conclusie was dat het gebouw van SVE geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen, waarbij een aantal van 80 optimaal is. Na verschillende leveranciers gecontacteerd te hebben werd besloten dat New Solar BV het beste totaalplaatje aanbiedt. Daarom is vorige week bevestigt dat wij de offerte van New Solar BV accepteren. Onderdeel van de samenwerking met New Solar is dat zij zich tevens voor twee jaar aan SVE verbinden als sponsor (met bord in de zaal) en dat er wordt gekeken naar de mogelijkheid een informatieavond voor zonnepanelen – met speciale aanbieding voor de leden – te organiseren bij SVE.

Op basis van de berekeningen wordt de geschatte opbrengst stroom van de zonnepanelen 17.208 KWh per jaar. De jaarlijkse besparing voor SVE wordt gegarandeerd op minimaal 3.269 euro, waarmee de investering binnen 8 jaar is terugverdiend. Samen met de verwachte jaarlijkse besparing van euro 3.600 door de LED-verlichting, gaat de energierekening van SVE de komende jaren met zo’n 7.000 euro per jaar omlaag! Nadat de investeringen zijn terugverdiend zorgt deze besparing voor veel extra ruimte op de begroting en meer financiële stabiliteit. Maar nog belangrijker: SVE draagt als vereniging haar steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering. In zo’n 12 maanden tijd verandert SVE van grootverbruiker naar modelvereniging qua duurzaamheid.

Alhoewel de plaatsing van de panelen nog niet definitief is gaat grote dank van het bestuur uit naar Freerk Veldkamp, die de verduurzaming van SVE met zijn kennis, betrokkenheid en enthousiasme mogelijk heeft gemaakt! Tevens uiteraard grote dank aan VSU voor alle begeleiding en initiatieven.

Jasper GraaffSVE bestelt 80 zonnepanelen

Reacties

Laat een reactie achter