SVE-jeugd met 1 been in finale Kampioensgroep

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Wat een spannende en slopende middag en avond was het zaterdag bij Hilversum. Om 15.00 uur begon de eerste wedstrijd in de halve finales tussen Hilversum en SVE. Drie uur later waren pas de helft van de tien wedstrijden gespeeld! Hilversum leidde op dat moment met 3-2, wie had er kunnen denken dat SVE uiteindelijk nog met 7 punten naar huis zou gaan.

Alle drie de SVE’ers speelden weer geweldig, maar Floris was de enige die ongeslagen bleef. En hoe! De vorige keer tegen Hilversum verloor hij nog van Lars de Visser en ook nu had hij het zwaar. In de 5e game kreeg hij zelfs matchpoints tegen, maar Floris gaf niet op en won uiteindelijk met 14-12. Daarvoor had Floris al overtuigend van Sander van Buul gewonnen en in zijn laatste wedstrijd moest ook de Hilversumse kopman Mick de Vette eraan geloven. Mick had tot dan toe voor de punten gezorgd door drie vijf gamers te winnen: 11-8 tegen Gabriëlius, 11-9 in het dubbel en 11-9 tegen Tim.

Het bleef gelukkig bij die drie punten, want Lars en Sander moesten hun meerdere erkennen in onze toppers. Sander maakte het Tim nog wel erg lastig, maar Tim wist uiteindelijk met 13-11 in de 5e te winnen. De eindstand kwam zo na maar liefst 5,5 uur spelen op een ruime 7-3 overwinning, waardoor Floris, Gabriëlius en Tim met één been in de finale van de Kampioensgroep staan. Zaterdag kunnen ze de strijd beslissen door vier punten te scoren.

De andere halve finale tussen SKF en Westa is nog spannender. SKF pakte een 3-1 voorsprong, maar Westa knokte zich terug en kwam zelfs 5-4 voor. In de laatste pot streden de twee kopmannen, Barry Berben en Erik Verzijl, tegen elkaar. Erik won dat duel en maakte er zo 5-5 van. Zaterdag de return bij SKF.

Jasper GraaffSVE-jeugd met 1 been in finale Kampioensgroep

Laat een reactie achter