SVE jeugd deelt tik uit aan SKF

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen zaterdag stond de grote kraker tussen SVE en SKF, de nummers 1 en 2 in de Kampioensgroep, op het programma. Beide teams wonnen in het najaar hun poule in de Landelijk A competitie en zijn de favorieten voor het landskampioenschap. Beide teams hadden zich bovendien al zo goed als zeker geplaatst voor de play-offs. Zaterdag stond vooral de uiteindelijke nummer 1 positie in de poule op het spel.

Zoals verwacht werd het een spannende pot van hoogstaand niveau. Beide teams traden aan in hun sterkste opstelling, waarbij SKF het voordeel heeft dat ze gemiddeld zo’n 2 jaar ouder en dus meer ervaren zijn. De jonkies van SVE lieten echter zien dat ze niet voor de Veenendaalse talenten onder hoeven te doen. Tim Gras won in de eerste wedstrijd overtuigend van Romano Versteegen. Tim verloor de eerste game, maar was daarna duidelijk de betere. Gabriëlius hield het daarna lang spannend tegen de sterk spelende Erik Verzijl. Het was een pot van hoog niveau met een paar prachtige rallies. In de 3e game wist Gabriëlius 5 gamepoints weg te poetsen om vervolgens op zijn eerste toe te slaan: 14-12. Daarna was de koek helaas op: 11-5 en 11-6 voor Erik die daarmee de stand tussen beide teams gelijktrok.

Floris mocht vervolgens tegen de kopman van SKF: Douwe Peper. Douwe had deze competitie 8 van zijn 9 wedstrijden gewonnen, maar Floris rekende gedecideerd met hem af: 11-8 11-9 11-3. Het dubbel ging daarna echter vrij kansloos verloren.

Na het dubbel volgden er drie snelle wedstrijden. Gabriëlius won overtuigend met 3-0 van Romano, Tim was een flinke maat te klein voor Douwe en Floris overtuigend weer met 3-0 winst op Erik. Gabriëlius pakte daarna een heel belangrijke winst op Douwe, van wie hij in het najaar ook al knap had weten te winnen. Douwe kwam nog wel 2-0 voor, maar Gabriëlius is een vechter, gaf niet op en won na vijf hoogstaande en spannende games alsnog: 9-11 7-11 11-6 11-9 11-9.

SVE sloeg daarmee voor het eerst een gaatje naar 5-3. Floris wist daarna ook zijn wedstrijd tegen Romano overtuigend met 3-0 te winnen, waardoor de winst voor SVE een feit was! Tim zorgde voor de slagroom op de taart door in vijf games Erik te verslaan.

Coach Jesse Oostveen filmde met zijn bedrijf TT Next Level alle wedstrijden. Op Youtube is 38 minuten aan beelden geplaatst, zeer de moeite waard om te bekijken!

Een prachtige overwinning voor SVE waarmee de eerste plek in de poule zo goed als zeker is, met alleen nog een wedstrijd tegen VTV (7e in de poule) op het programma. Achter SVE is het heel spannend wie tweede gaat worden. Westa heeft die plek nu in handen met 37 punten, maar SKF volgt met 36 punten en Hilversum met 35 punten. Hilversum speelt de laatste wedstrijd tegen Pecos en zou dus wel eens verrassend als tweede kunnen eindigen. Westa en SKF spelen tegen respectievelijk HBC en TOBG en zullen er alles aan doen om ook die tweede plek nog te pakken.

 

Jasper GraaffSVE jeugd deelt tik uit aan SKF

Laat een reactie achter