SVE maakt werk van de Gezonde Sportkantine

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Zoals al eerder aangekondigd wil SVE het aanbod in de kantine verbeteren en vooral gezonder maken. We vinden dat een maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als vereniging dragen. In de zomer hebben we de eerste stappen gezet door flesjes spa aan te gaan bieden en de sportdranken met het meeste suiker uit het assortiment te schrappen. Na de komende zomer willen we weer een stap zetten. De eerste aanzet daarvoor is gisteren gegeven; Voorzitter Jasper, penningmeester/barinkoper Lauri, manager Barzaken Timeas en barmedewerker/ouder van jeugdlid Janet hebben een advies gesprek gehad met Joke Davio van Team : FIT.

Tijdens een gesprek van 1,5 uur zijn tips, trucs en voorbeelden besproken hoe de kantine gezonder kan worden gemaakt. Gezonder betekent nadrukkelijk niet dat de ‘slechte keuzes’ verdwijnen, maar dat we voor elke productgroep een gezond alternatief bieden en dat die actief gepromoot worden. Denk bijvoorbeeld aan volkorenbrood voor tosti’s en het broodje bal, snoeptomaatjes of mueslirepen i.p.v. een mars, light dranken, alcoholvrij bier etc.

Jasper, Lauri, Timeas en Janet gaan de komende tijd bespreken hoe het aanbod kan worden verbeterd. In de zomer wordt mogelijk de keuken en bar verbouwd, als dat afgerond is willen we ook de Gezonde Sportkantine introduceren. Alvast meer weten? Kijk op: http://www.gezondesportkantine.nl/. Zin om mee te denken hoe we bij SVE tot een Gezonde Sportkantine kunnen komen? Neem dan contact op met Jasper: ttvsve@gmail.com.

Jasper GraaffSVE maakt werk van de Gezonde Sportkantine

Laat een reactie achter