SVE Sportvereniging van het Jaar

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Yes! Tafeltennisvereniging SVE is gisteren tijdens het Sportgala van de Gemeente Utrecht verkozen tot Beste Sportvereniging 2016. Een mooie waardering voor de inspanningen die zijn verricht en de prachtige resultaten die wij als vereniging in de afgelopen twee jaar hebben geboekt.

De afvaardiging van SVE schrok even gisteren. Na een uitgebreide borrel mochten we om 20.00 uur plaatsnemen in de prachtige zaal van de Jaarbeurs Mediaplaza. Waar we dachten dat de Beste Sportvereniging één van de laatste categorieën zou zijn, waren we juist de eerste! De hartslag schoot omhoog, totdat het verlossende woord kwam uit de mond van VSU Directeur Hanneke van der Marel: SVE is de Beste Sportvereniging van Utrecht! Voorzitter Jasper werd door host Tom van het Hek op het podium geroepen en mocht nog even kort het succes van SVE verklaren. Daarna ging de show weer snel verder.

Alhoewel we in Skatepark Utrecht en Taekwon Utrecht sterke concurrenten hadden, hadden we goede hoop de prijs te kunnen winnen. In 2015 en 2016 verduurzaamden wij ons gebouw met LED-verlichting en zonnepanelen. We hebben de contacten met de sportinstanties van de gemeente (VSU, Harten voor Sport) aangehaald en gebruik gemaakt van hun hulp op verschillende gebieden. We hebben contacten met andere partners gelegd en geïntensiveerd, zoals De Hoogstraat Revalidatie en media als het Stadsblad Utrecht. We hebben de speelmogelijkheden bij SVE uitgebreid, waardoor we nu zeven dagen per week geopend zijn. En we hebben subsidie aangevraagd én gekregen voor een combinatiefunctionaris, die er sinds 1 januari alles aan doet om kinderen die te weinig bewegen aan het tafeltennissen te krijgen. Al met al heeft dit gezorgd voor een explosieve ledengroei van alleen al 25% over het laatste half jaar van 2016. SVE groeit daardoor stevig, als één van de weinige tafeltennisverenigingen in het land.

Toch zien wij deze prijs slechts als aanmoediging om door te blijven zetten. We zijn namelijk pas net begonnen! SVE heeft de ambitie om hét tafeltenniscentrum van Nederland te worden, maar daar moet nog veel voor gebeuren. Daar moeten we met z’n allen de komende jaren nog hard aan werken. Voor nu is het echter ook tijd voor een klein feestje, dus organiseren we op zondag 5 maart een Open Dag tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Iedereen is dan uitgenodigd om samen met SVE te proosten op dit succes en gratis een balletje te komen slaan!

 

Jasper GraaffSVE Sportvereniging van het Jaar

Laat een reactie achter