SVE verliest finale Kampioensgroep

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Het had gisteren een prachtige dag moeten worden, maar de Kampioensgroep is voor SVE met een enorme domper geëindigd. SKF was net te sterk voor Floris, Tim en Gabriëlius, waardoor zij met het landskampioenschap aan de haal gingen. Douwe Peper versloeg op 4-4 Tim Gras met 3-0, waardoor SKF op gewonnen games niet meer te achterhalen viel door SVE. De laatste wedstrijd tussen Romano Verstegen en Gabriëlius hoefde daardoor niet meer gespeeld te worden.

Zowel SVE als SKF had de nodige supporters meegenomen, waardoor er een heerlijke ambiance ontstond. In de openingspartij leek Tim daarvan onder de indruk, want hij kwam er in de eerste game tegen Romano niet aan te pas. Dat (het verliezen van de eerste game) overkomt Tim wel vaker, dus niks aan de hand, maar de tweede game liet hij na een 9-8 voorsprong onnodig uit zijn handen glippen. De derde game was Romano duidelijk beter, en zo stond er een verrassende dikke 1-0 voor SKF op de borden. Gabriëlius maakte die achterstand vervolgens goed door – ook al verrassend – Erik Verzijl met 3-1 te verslaan. Daarna volgde echter de volgende domper voor SVE: Floris verloor 3-1 van Douwe Peper, ondanks dat hij een gamepoint had om een 5e game af te dwingen.

In het dubbel leken Tim en Floris de stand gelijk te gaan trekken. SKF stelde enigszins verrassend vierde man Thijs van den Berg op in het dubbel en die sloeg lange tijd geen bal raak. SVE nam een 2-0 voorsprong, maar vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Thijs ging steeds beter spelen, terwijl Floris en Tim veel te veel fouten maakten. SKF won de laatste drie games met duidelijke cijfers en kwam zo op een 3-1 voorsprong. Toen Tim daarna in zijn wedstrijd tegen Erik de eerste twee games kansloos verloren werden de supporters van SVE erg stil, maar Tim verraste vriend en vijand door een paar tandjes bij te zetten en de wedstrijd alsnog te winnen. Floris liet daarna geen spaan heel van Romano, waardoor de stand met 3-3 weer helemaal gelijk was.

Douwe liet zich echter niet uit het veld slaan. Een paar weken geleden verloor hij nog van Gabriëlius in een spannende 5-gamer, dit keer won hij overtuigend met 3-1. Floris maakte er daarna weer 4-4 van door overtuigend van Erik te winnen, die duidelijk niet zijn dag had. Op dat moment gingen de supporters alvast games tellen, waarbij bleek dat SKF één game meer had gewonnen dan SVE. Op 5-5 zou dat de doorslag geven. Douwe had dat goed begrepen, want hij sloeg Tim drie games lang van de tafel. SKF kampioen!

SVE likt haar wonden en zal nog vaak terugdenken aan deze historische middag. SVE heeft een topjaar achter de rug waarin geen enkele wedstrijd verloren werd, maar op het moment suprême ging het fout. Het zal waarschijnlijk ook de laatste keer zijn dat Floris, Tim en Gabriëlius competitie hebben gespeeld bij de jeugd. Ze mogen trots zijn op hun prestaties. SVE is dat in ieder geval wel!

Jasper GraaffSVE verliest finale Kampioensgroep

Laat een reactie achter