SVE wint Ledenwerfwedstrijd NTTB

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper Graaff1 Reactie

Afgelopen zaterdag bezochten voorzitter Jasper, secretaris Anton en bestuurslid Technische Zaken Wouter het verenigingscongres van de NTTB. Na wat interessante presentaties en workshops kon er gekeken worden naar het NK tafeltennis. Tenslotte werd de dag om 15.30 uur afgesloten met een borrel en de prijsuitreiking van de ledenwerfwedstrijd.

Met een absolute groei van 65 leden, van 165 naar 230 leden, hield SVE de andere verenigingen ver achter zich. Duidelijk werd echter dat er voor SVE op andere gebieden nog werk aan de winkel is. Zo kwam SVE niet voor in de categorieën grootste groei jeugd en grootste groei parasporters. We hebben de ambitie om beide categorieën volgend jaar mee naar huis te nemen.

Een interessante les van de dag is dat we ons als verenigingen niet teveel blind moeten staren op het bieden van flexibiliteit. Jan-Willen Rouwhorst van het Mulier Instituut presenteerde in de ochtend de bevindingen van zijn onderzoek. Waar in de jaren ’90 werd voorspeld dat verenigingen zouden ophouden te bestaan, zijn ze anno 2017 sterker dan ooit. Dat komt vooral door de sociale waarde van verenigingen. Een vereniging is een perfecte plek om sociale contacten op te doen en na het sporten nog gezellig wat te drinken. Bij SVE is dat ook vrij aardig in orde denken wij.

Jasper GraaffSVE wint Ledenwerfwedstrijd NTTB

Reacties

Laat een reactie achter