SVE 5 zet titelaspiraties in de koelkast

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen vrijdag kwam Huizen 4 op bezoek bij SVE 5. Op papier een makkelijke avond voor ons, want de Huizenaren hadden slechts 2 punten uit 2 wedstrijden binnen weten te slepen. Een beetje vertekend was dat wel, zo verloren ze tegen UTTC vijf wedstrijden in vijf games. Desondanks had SVE 5 goede hoop op een dikke uitslag (die nodig zou zijn om in het spoor van koploper UTTC te blijven), zeker na de uitstekende 8-2 overwinning op Shot van vorig week.

Helaas bleek al vrij snel dat een dikke uitslag er niet inzat. Met kopman Jasper op de bank moesten Anton, Timeas en Wurff het gaan doen, maar de start was dramatisch. Anton verloor de eerste wedstrijd kansloos van Huizens kopman Jurriaan Dekker, die voor het eerst dit seizoen meedeed. Daarna verloor Timeas verrassend met 3-0 van Robert Bunschoten, waarna – wellicht nog verrassender – Wurff zich weg liet serveren door Henk Tax. Resultaat: 0-3 achter. Op dat moment werd ingegrepen en ging reserve Jasper samen met Wurff dubbelen. Het resultaat was er, want binnen een mum van tijd stonden we 2-0 in games voor. Daarna kwam de klad er echter in en ging Huizen steeds beter spelen. Gelukkig wisten we het in de 5e game met 11-9 alsnog af te maken en bleef een 0-4 achterstand ons bespaard.

Hopend dat dit de ommekeer zou betekenen spoedde Jasper zich huiswaarts, om via ttapp de rest van de wedstrijden te volgen. Dat werd echter geen pleziertje. Na Anton verloor ook Timeas kansloos van de goed spelende Jurriaan, terwijl Timeas later in vier close games ook van Henk verloor. Anton wist wel van Henk te winnen, maar had daarentegen weinig in te brengen tegen (de service van) Robert. Wurff wist zich gelukkig een beetje aan de malaise te onttrekken door zowel Robert als Jurriaan overtuigend opzij te zetten.

Resultaat is dus een 6-4 nederlaag tegen een degradatiekandidaat. Daarmee verliezen we UTTC nu uit het zicht, die het met 32 punten uit 4 wedstrijden uitstekend blijven doen. Enig geluk hebben ze daarbij wel, aangezien drie kopmannen (Jesse Coljee van Hoogland, Jurriaan Dekker van Huizen en Paul Roest van Shot) allemaal op hun percentage letten en handig uitvallen tegen UTTC.

Aan ons de schone taak vrijdag een goede uitslag neer te zeggen tegen Hoogland en te hopen dat Shot wat punten af kan pakken van UTTC. Over twee weken (maandagavond 29 februari) zullen wij dan zelf UTTC op een nederlaag moeten trakteren, willen we kans houden op het kampioenschap.

Jasper GraaffSVE 5 zet titelaspiraties in de koelkast

Laat een reactie achter