Julius in actie op A-ranglijst toernooi Den Haag 2018

SVE’ers op A-toernooi Den Haag, prima debuut Julius

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Wouter DuboisLaat een reactie achter

Na een sportief succesvolle en aansluitend zeer gezellige Super Saturday stond een dag later het 2e A-toernooi op het programma. Julius en Floris kwamen in actie, net als trainingsleden Tim en Elwin. Met name Julius presteerde met 2 overwinningen prima in zijn eerste A-toernooi.

Met het bereiken van de NJM-finale bij de pupillen kreeg Julius ook een A-licentie en mocht hij in Den Haag voor het eerst meedoen aan een A-toernooi. Na een week op schoolkamp en lange uitwedstrijd als invaller bij het Landelijk C team waren de verwachtingen niet hoog en kon er onbevangen gespeeld worden. De 1e wedstrijd ging zoals verwacht verloren tegen Ivan Kahn, de zoon van de voormalige Nederlandse kampioen Jonah Kahn en latere verliezend finalist. Daarna volgden 3 uitstekende wedstrijden: 3-1 winst tegen Bjorn de Klerk, 3-2 verlies tegen de een stuk hoger spelende Christ Verwoert en een uitstekende 3-1 winst tegen de eveneens hoger spelende Stef Koppejan. In de laatste wedstrijd tegen Matan Friedman was het beste eraf en resulteerde voor Julius de 10e plaats. Prima gedaan!

Bij de kadetten kwam Floris in actie. Als 2e geplaatst was hij één van de favorieten om het toernooi te winnen. Na een simpele overwinning tegen Martijn van Dijk was de talentvolle Milo de Boer (ook al een zoon van) verrassend te sterk. Na goed herstel tegen Merlijn Brands was Jelle Moris van Westa de volgende tegenstander. Floris knokte zich goed terug van 2-0 achterstand, maar kon dit helaas niet vasthouden in de 5e game. Wat resulteerde was een gemakkelijke overwinning tegen Mads Oomen voor plek 7. Minder dan vooraf op was gehoopt, maar een dag eerder zorgde Floris wel keurig voor 3’tje tegen ENTAC en bizarre overwinning tegen Thijs Smit.

Ook trainingsleden Tim en Elwin kwamen in actie, bij de junioren. Tim verloor zijn 2e wedstrijd van de latere winnaar Thomas Baart en legde het nipt af tegen Elwin en Nolan Schultz. Eindresultaat was een prima 6e plek als 1e jaars junior. Elwin deed het nog een stapje beter en verloor alleen van Patrick Nieuwendijk, waarmee hij op het podium als 3e eindigde.

 

Wouter DuboisSVE’ers op A-toernooi Den Haag, prima debuut Julius

Laat een reactie achter